základní část, 26. kolo
03.03.2018 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SBV Excelsior - AZ Alkmaar 1:2

Alkmaar potvrdil skvělou formu z druhé poloviny sezóny, celkově neprohrál už jedenáctkrát v řadě. Díky vítězství 2:1 nad Excelsiorem si nejen upevnil třetí místo v tabulce, ale také se přiblížil druhému Ajaxu na rozdíl pouhých dvou bodů. Před čtvrtým Utrechtem má náskok solidních dvanácti bodů. SBV nenavázal na minulé dvě výhry s Arnhemem a Heerenveenem, v tabulce nejvyšší nizozemské soutěže je na dvanáctém místě s dvaatřiceti body.

AZ byl mnohem lepší v první půli a v ní vstřelil oba dva své góly, domácím už nepomohlo ani snížení v polovině druhého dějství. První klíčový okamžik nastal po necelých dvaceti minutách, kdy hosté zužitkovali svou herní převahu v úvodní trefu, ale nevsítili ji sami. Alireza Jahanbakhsh se uvolnil na pravé straně a dostal se až před hranici brankového území, odkud poslal prudkou nahrávku do předbrankového prostoru.

Tam zasáhl balón nohou brankář Theo Zwarthoed a velmi nešťastně si ho srazil do vlastní sítě. V následujícím průběhu se hrálo opatrněji a diváci si museli na další branku počkat do předposlední minuty první půle. Nejaktivnější muž na hřišti Jahanbakhsh zvýšil vedení svého celku ve 44. minutě po nádherné přihrávce z poloviny hřiště. Pak předvedl samostatný únik a obstřelem ke vzdálenější konstrukci pokořil Zwarthoeda.

Do druhého dějství vstoupili domácí bez respektu a bylo vidět, že nemají co ztratit. Snažili se častěji dostávat na útočnou polovinu a vytvářeli si možnosti po křídlech, na druhou stranu defenzíva Alkmaaru pracovala na jedničku. Zaváhala pouze jednou a to v 64. minutě, kdy soupeři sama nabídla šanci na bod. O snížení se postaral Ali Messaoud, když po přesně načasované přihrávce od Garcii trefil levý horní roh Bizotovy branky.

Domácí se pokusili až do samého závěru tlačit, nicméně hostujícího strážce výrazněji nehrozili. Alkmaar se do rychlých brejků nedostával, vyčkávací taktika mu na úspěch stačila. Excelsior v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Venla a toto zaváhání se pokusí napravit. Svěřenci trenéra Johna van den Broma pojedou do Rotterdamu a čeká je obtížný úkol, pokusí se totiž vyzrát na obhájce mistrovského titulu z Feyenoordu. S tímto soupeřem se na konci dubna navíc utkají o triumf v národním poháru.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele