základní část, 14. kolo
03.12.2017 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - SC Heerenveen 2:1

Roda učinila přítrž své sérii pěti zápasů bez vítězství a po minulém debaklu s Ajaxem před vlastními fanoušky skolila vždy nevyzpytatelný Heerenveen. Když už se utkání schylovalo k remíze, zasadil Livio Milts rozhodující úder. Hostující celek naopak pouze potvrdil, že ani zdaleka není v té formě, v jaké se prezentoval na samotném začátku sezóny.

V rámci Eredivisie fríský klub svého protivníka hned čtyřikrát za sebou porazil, tentokráte byl blízko aspoň zisku jednoho bodu, jenže ani ten ve finále nezískal. Ačkoli je pořád v kontaktu s pohárovými příčkami, první sedmička týmů se mu postupně stále vzdaluje. Mužstvo z Kerkrade naopak urvalo důležitou výhru v boji o záchranu.

Do první příležitosti se propracoval Schmidt, jenž po rohovém kopu hlavičkoval na bližší tyči, nicméně bránu Rody netrefil. Na druhé straně Rosheuvel sice již zamířil mezi tři tyče, avšak jeho levačku poměrně snadno zneškodnil gólman Hahn. Ve 14. minutě pálil nebezpečně van Amersfoort, domácí brankář Jurjus si však připsal svůj první úspěšný zákrok.

Pak oba týmy spálily opravdu dvě velké tutovky. Nejprve se o promarnění šance postaral Heerenveen. Vlap dostal v 19. minutě parádní pas do šestnáctky od Kobajašiho, jenže z blízkosti pouze minul. Jen o minutu později zase mohla skórovat Roda, to by však Schahin z vyložené pozice nesměl placírkou také zacílit jen mimo.

Poměrně ofenzivní fotbal pokračoval i v následujících pasážích, ve 25. minutě Veerman svou střelou z otočky prověřil Jurjuse, ten byl ale nakonec na svém místě. Do poločasu ještě mohl změnit průběžné bezbrankové skóre Vlap, nicméně s jeho dalekonosným pokusem neměl Jurjus opět sebemenší potíže a míč hravě a očekávaně zkrotil.

O všem podstatném se rozhodovalo ve druhém poločase. Vedení se nejprve ujali De Superfriezen, to když si ve středu pole přihrávali nakrátko Vlap s Veermanem, až se druhý jmenovaný rozhodl zakončit, a udělal velmi dobře. Protože jeho skrytá střela, na kterou marně se natahující Jurjus ne úplně dobře viděl, skončila přesně u tyčky.

Roda dokázala srovnat stav v 71. minutě. Centr ze standardky od Auassara si našel ve vápně Schahina, jehož táhlá hlavička skončila vysokým obloučkem v hostující síti. V 87. minutě pak De Koempels strhli tři body na svou stranu, to když Miltsův pokus zpoza vápna lehce tečoval bránící Kobajaši a Hahn už na změnu směru jednoduše nestačil zareagovat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele