základní část, 12. kolo
19.11.2017 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - AZ Alkmaar 0:1

Roda Kerkrade nedokázala v domácím prostředí překvapit silný Alkmaar a po velkém boji mu nakonec podlehla v nejtěsnějším poměru 0:1, jedinou branku zápasu vsítil až v 84. minutě Mats Seuntjes. Domácí tak tímto poměrem prohráli podruhé v řadě a v tabulce Eredivisie zůstávají na posledním osmnáctém místě s pouhými sedmi body. AZ naopak udržel třetí příčku s pětadvaceti body, za druhým Ajaxem je o skóre a za vedoucím PSV o osm bodů.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se favorizovaní hosté mohli dostat do vedení zhruba v polovině prvního dějství. Po špatné rozehrávce domácího celku a rychlé rozehrávce na jeden dotek nakonec vypálil z osmnácti metrů Til a balón se odrazil od levé konstrukce do zámezí. Kerkrade se ocitlo ve své největší možnosti úvodní půle necelých pět minut před přestávkou, skóre mohl otevřít van Velzen.

Engels založil akci na levé straně a poté přihrál právě van Velzenovi, jehož dělovku z hranice pokutového území vyrazil fantastický brankář Bizot do strany. Tři minuty po změně stran se k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů postavil Engels a jeho technický pokus letěl jen o pár decimetrů nad levý horní roh. V 55. minutě si první vážnější zákrok připsal také gólman Jurjus po ráně ze střední vzdálenosti.

O deset minut později se znovu ukázal nejaktivnější hráč Rody Engels, jehož bombu s problém likvidoval připravený Bizot. Neuběhla ani půl minuta a strážce AZ byl opět v permanenci, tentokráte brilantně odvracel ránu z deseti metrů z levé strany šestnáctky na rohový kop. V dalších minutách se oba celky soustředily na pozornou práci v defenzívě. Především na Rodě bylo vidět, že chce vybojovat alespoň bod.

Na své až příliš obranné pojetí hry doplatila zhruba sedm minut před závěrečným hvizdem. Na pravé straně dostal až příliš prostoru ke střele íránský útočník Jahanbakhsh, a proto vypálil pravačkou z dobrých dvaceti metrů. Jurjus dokázal vyrazit míč pouze na kopačku dobíhajícího Seuntjese, jenž z první z deseti metrů zamířil po zemi k bližší tyči a rozvlnil síť. Kerkrade se ve zbývajícím průběhu na žádnou odpověď nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele