základní část, 1. kolo
12.08.2017 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 3:2

PSV Eindhoven si alespoň částečně spravil chuť po šokujícím vypadnutí ve 3. předkole Evropské ligy s chorvatským Osijekem a při svém vstupu do tohoto ročníku Eredivisie přehrál konkurenční Alkmaar v divokém poměru 3:2. Hosté se sice dostali brzy do vedení, ovšem domácí ještě do poločasu srovnali a krátce po přestávce otočili průběh. Čtvrthodiny před koncem zvýšili náskok o dvě branky, AZ už na body nestačilo ani snížení z pokutového kopu.

Po úvodní opatrné čtvrthodině udeřili hosté z ničeho nic krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se prosadil kanonýr Dabney dos Santos. Zpětná přihrávka z pravé strany od Woutera Weghorsta propadla právě až na kopačku dos Santose, který ze čtrnácti metrů napálil balón z první přímo k pravé tyči mimo dosah brankáře Zoeta. PSV na sebe nenechalo s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 31. minutě vyrovnával Hirving Lozano.

Dvaadvacetiletý mexický záložník si z levé strany posunul míč blíže do středu, obelstil protihráče a pak pravačkou z deseti metrů tvrdě napálil balón k bližší konstrukci, gólman Bizot byl naprosto bez šance. Za dalších pět minut mohl využít velkého zaváhání alkmaarské defenzívy znovu Lozano, jenž dokonce obešel i Bizota, ale v závěrečné fázi trefil pouze stojícího protihráče před sebou.

Ještě do poločasu zvonila za Zoetem pravá tyč, ve 48. minutě převrhl misky vah na stranu Eindhovenu Gastón Pereiro. Dvaadvacetiletý uruguayský záložník si na levém křídle parádně obhodil bránícího Svenssona a levačkou z dvanácti metrů propálil Biozta, jenž i přes zásah nezabránil míči v cestě do sítě. Definitivně rozhodnuto bylo v 76. minutě. Třetí gólovou pojistku přidal Marco van Ginkel, tedy host z anglické Chelsea.

Po opětovném centru Hendrixe z pravého křídla vyrážel Bizot prudkou hlavičku u zadní tyče před sebe, k balónu se pak probojoval důrazný van Ginkel a z pěti metrů neměl problém obstřelit strážce Alkmaaru. Hosté korigovali skóre o pět minut později, kdy byl nařízen pokutový kop za nedovolený zákrok van Ginkela. Penaltu bez větších potíží proměnil Weghorst střelou doprostřed branky, nicméně poté žádná gólová příležitost už k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele