základní část, 31. kolo
14.04.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Excelsior 1:1

Zwolle nedokázalo přerušit svou mizernou bilanci v jarní části ani před vlastními fanoušky proti Excelsioru a s rotterdamským celkem se rozešlo smírně v poměru 1:1. V tabulce Eredivisie se tak nachází na sedmém místě se čtyřiačtyřiceti body a ve zbývajících třech kolech ho ještě čeká tuhý boj o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. SBV už má jistou záchranu, momentálně mu patří desátá pozice s devětatřiceti body.

Přitom PEC vstoupil do utkání velmi dobře a po úvodní opatrné čtvrthodině šel do vedení. V 17. minutě se prosadil Youness Mokhtar, jenž zpracoval přihrávku od Saymka a poté se z hranice pokutového území nádherně trefil do vzdálenějšího horního rohu. Domácí měli navrch i v dalším průběhu, velký tlak si vytvořili v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství. Nejprve mohli pojistit svůj náskok ve 42. minutě po rohovém kopu z pravé strany.

K hlavičce se následně dostal Thomas a nikým neatakován trestuhodně mířil příliš vysoko. Za další dvě minuty zahrozilo Zwolle opět z rohového kopu, kdy brankář Kristinsson neudržel míč v rukavicích a následná dorážka letěla nad horní tyčku. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. V 51. minutě vystřelil z hranice šestnáctky Thomas a levou konstrukci Kristinssonovy branky vskutku minul jen o několik centimetrů.

Excelsior nečekaně srovnal v 57. minutě z pokutového kopu, který byl nařízen za strčení Ehizibueho do rozběhnutého Garcii. Domácí útočník navíc uviděl od rozhodčího Baxe žlutou kartu a balón si vzápětí postavil tradiční exekutor Mike van Duinen. Ten nabídnutou možností nepohrdl a míč chladnokrevně uklidil doprostřed branky. Domácí se s tímto faktem nechtěli smířit a od tohoto momentu ještě přidali.

V 63. minutě mohli zužitkovat rychlé přečíslení, avšak s perfektním zásahem se vytasil připravený Kristinsson. Následně zahrozili z několika rohových kopů, ale žádný závar zužitkovat nedokázali, naopak v samém závěru měli štěstí, že se SBV neprosadil po brejku. Zwolle v příštím kole pojede na půdu posledního Twente a jednoduché utkání ho v žádném případě nečeká, Excelsior přivítá konkurenční Heracles.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, sbv-excelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele