základní část, 14. kolo
01.12.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Utrecht 1:1

V páteční předehrávce 14. kola nizozemské nejvyšší soutěže vítěz znám nebyl, domácí Zwolle se nakonec rozešlo smírně v poměru 1:1 s konkurenčním Utrechtem. Oba celky se letos pohybují v horních patrech Eredivisie, duel tak byl po většinu času nesmírně vyrovnaný. Nicméně blíže k tříbodovému zisku přeci jen měli hosté, kteří inkasovali až necelých deset minut před koncem. FC je v tabulce pátý se čtyřiadvaceti body.

PEC si naopak udržel čtvrtou příčku se šestadvaceti body a na duo Ajax - Alkmaar ztrácí body dva. Do první větší příležitosti se dostal hostující Kerk po necelých deseti minutách, kdy se na pravé straně pokutového území propracoval k tvrdé střele a tu dokázal brankář Boer výtečně udržet ve svých rukavicích. V dalších minutách se hrálo z obou stran opatrně, Utrecht zužitkoval svou mírnou převahu ve 33. minutě.

Po hezké akci na levém křídle přihrál napříč celým pokutovým územím Ayoub a na zadní tyč si naběhl Sander van de Streek, jenž ve skluzu z pěti metrů zavěsil přímo pod břevno. O šest minut později předčasně skončil zápas pro Leeuwina, který se zranil a hřiště musel opustit na nosítkách. V poslední minutě první půle vystřelil z dvaadvaceti metrů Kerk. Boer zasahoval velmi nejistě a míč se odrazil od tyče zpět do pole, nikdo z hostů se již k dorážce nedostal.

Po následném rohovém kopu byl Utrecht ještě blíže k pojištění svého náskoku, nicméně perfektní obranný zákrok předvedl na brankové čáře Ehizibue. Po změně stran se domácí osmělili a v 63. minutě mohli srovnat. Po stříleném centru Thomase z pravé strany zasáhl balón před odkrytou brankou Mustafa Saymak, jenomže ve stoprocentní možnosti selhal a trestuhodně mířil nad. Zwolle se přeci jen dočkalo vyrovnání v 83. minutě.

Nejprve z velké dálky napřáhl van Polen a gólman Jensen vyrazil jeho kroucený pokus do strany přímo na kopačku Saymaka. Ten se s ničím nerozpakoval a trefil se z první po zemi přímo ke vzdálenější konstrukci, překvapený Jensen nestačil reagovat. Ve zbývajícím průběhu bylo znát, že ani jeden celek nechce udělat chybu a nic zajímavého tak k vidění nebylo. FC se příští týden utká s mistrovským Feyenoordem, Zwolle bude hrát s Excelsiorem.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele