základní část, 7. kolo
30.09.2017 19:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Groningen 3:2

Zwolle pokračuje úspěšným tažením v novém ročníku, nyní po divokém průběhu přehrálo konkurenční Groningen nejtěsnějším poměrem 3:2 a zaznamenalo tak už své čtvrté vítězství. V Eredivisii se prozatím posunulo na třetí místo tabulky se čtrnácti body. FC naopak potřetí prohrál a s osmi body je na dělené jedenácté pozici. Domácí v zápase hned dvakrát prohrávali, ale v obou případech dokázali srovnat a vítěznou trefu vsítili ve třetí nastavené minutě.

Po úvodní opatrné čtvrthodině se do vedení z ničeho nic dostali hosté, v 15. minutě otevřel skóre sobotního střetnutí Ritsu Doan. Teprve devatenáctiletý japonský záložník využil nádherného centru Mahiho z pravého křídla, u zadní tyče si trochu krkolomným způsobem zpracoval balón a poté ze čtyř metrů propálil padajícího obránce i bezmocného brankáře Boera. Nicméně domácí na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho.

Už za čtyři minuty dorovnával skóre Stefan Nijland. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Namli a jeho utěšenou ránu vyrazil gólman Padt před sebe. Poté jeden z hráčů PEC vracel míč zpětně do předbrankového prostoru a nabíhající Nijland neměl problém rozvlnit síť. V dalších minutách tempo hry opadlo, necelých deset minut po přestávce vrátil hostům vedení Tom van Weert a jednalo se vskutku o kuriózní trefu.

Po prodloužené hlavičce Bacuny zasáhl van Weert balón netradičně ramenem a ten skončil v rukavicích Boera. Rozhodčí branku správně uznal, neboť míč přešel celým svým objemem brankovou čáru, což potvrdil i opakovaný záběr. Ani tentokráte nevydržel náskok Groningenu příliš dlouhou, přesně po hodině hry skóroval domácí Ryan Thomas. Ten se po několika odrazech v šestnáctce soupeře opřel do balónu z voleje a náramně ho poslal ke vzdálenější konstrukci, od které se odrazil na druhou stranu do boční síťky - 2:2.

Když už se zdálo, že oba celky budou spokojeni s bodem a výsledek se měnit nebude, tak přišly dva klíčové momenty v samém závěru. Nejprve byl za surovou hru oprávněně vyloučen střelec druhé branky FC van Weert, vzápětí rozhodl o vítězství PEC Youness Mokhtar. Šestadvacetiletý marocký rodák po vodorovné hlavičce střídajícího Parzyszeka obelstil dva protihráče a z otočky ze sedmi metrů prostřelil naprosto bezmocného Padta.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele