základní část, 24. kolo
18.02.2018 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - AFC Ajax 0:1

Ajax se stále snaží ubrat z manka vedoucího PSV a díky konstantním výkonům se mu to nyní konečně podařilo. Na půdě konkurenčního Zwolle zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a eindhovenský celek pouze remizoval 2:2 s Heerenveenem. Odstup mezi oběma soupeři činí pět bodů, což rozhodně není nesmazatelný rozdíl. AFC tak prodloužil svou sérii bez ligové porážky na třináct utkání v řadě, naopak PEC neuspěl již popáté z minulých šesti střetnutí.

Domácí zažili skvělý podzim a díky němu stále pokukují po nejvyšších příčkách. V tabulce Eredivisie jim patří šestá pozice s devětatřiceti body. V nedělní dohrávce 24. kola celkem drželi se svým protivníkem krok, jenomže zhruba deset minut po přestávce inkasovali a na žádnou odpověď se nezmohli. Úvodní poločas nebyl z diváckého pohledu nijak atraktivní, ani jednomu celku nefungovala rozehrávka a pokusy z větší vzdálenosti nebezpečí nepřinesly.

Nicméně ve druhé části se obrázek hry přeci jen změnil k nepoznání. Ve 48. minutě se po kolmici od střídajícího Eitinga dostal do jasné pozice van de Beek, střelou do protipohybu překonal brankáře Boera, ale balón orazítkoval pravou tyč. Následně se před odkrytou brankou zjevil osamocený Neres, ovšem ve stoprocentní možnosti trestuhodně mířil nad bližší horní roh. Favorit tohoto duelu otevřel skóre o šest minut později, kdy se prosadil Klaas-Jan Huntelaar.

Zkušený čtyřiatřicetiletý kanonýr skóroval v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže již podesáté, kdy se k němu po průniku Nerese středem hřiště odrazil míč na pravou stranu pokutového území a následný přízemní pokus prošel mezi nohama Boera ke vzdálenější konstrukci. Po hodině hry měl na kopačce srovnání Saymak, jeho tvrdá rána z přímého volného kopu pořádně vyprášila rukavice gólmana Onany.

Ihned na to vystrašil Onanu rozběhnutý Namli, jenže z levého křídla z mírného úhlu ho propálit nedokázal. S přibývajícími minutami začali domácí více otevírat okénka ve své defenzívě a Ajax toho mohl využít v 86. minutě. Pojistku se snažil přidat Neres, avšak na brankové čáře zasáhl stojící van Polen. Ve třetí nastavené minutě se po závaru před Onanou opřel do balónu Saymak a jeho bomba ze střední distance prosvištěla o půl metru nad břevnem, výsledek se tak neměnil.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

Bude to ťažké ,ale snáď 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele