základní část, 16. kolo
12.12.2017 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - FC Twente 1:2

Fotbalisté Twente Enschede konečně prolomili svou nelichotivou bilanci z poslední doby a nyní na půdě Bredy zvítězili po výsledku 2:1, oba góly vsítil devětadvacetiletý marocký rodák Oussama Assaidi. Hosté tak opustili poslední osmnácté místo Eredivisie a se třinácti body svého protivníka o skóre předskočili, nyní jsou patnáctí. Bredě se stejným počtem bodů patří šestnáctá příčka. V závěru utkání byla k vidění červená karta a doprovázely ho velké emoce.

Velice nesportovně se zachovali především svěřenci kouče Gertjana Verbeeka, kteří po závěrečném hvizdu odešli bouřlivě slavit před domácí kotel. Reakce se dostavila okamžitě, fanoušci NAC naházeli na hrací plochu opravdu velké množství odpadků. Úvodní poločas nic zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí pouze přímý volný kop Holly z 26. minuty. Hostující záložník vypálil z hranice pokutového území a trefil hlavu jednoho z bránících protihráčů.

Twente se z ničeho nic dostalo do vedení ve 48. minutě, kdy po přihrávce od Holly vystřelil z více jak pětadvaceti metrů Assaidi. Jeho skákavý pokus vypadl nejistému brankáři Nigelu Bertramsovi z rukavic a balón přeci jen zapadl k pravé tyči. Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, po necelé hodině hry totiž nešťastně zamířil do vlastní sítě Peter Bijen. Akce začala po rohovém kopu z levého křídla.

Balón byl odvrácen k Ambrosemu, jenž po elegantním zpracování na prsa vystřelil po zemi a Bijen jemnou tečí usměrnil míč do sítě kolem stojícího gólmana Drommela. Nicméně rozhodující okamžik se zrodil v 61. minutě. Jensen narazil Assaidimu, ten se chytře zbavil protihráče a pak z hranice šestnáctky obstřelil plachtícího Bertramse. Balón se od vzdálenější konstrukce odrazil za brankovou čáru.

O dvě minuty později po dlouhém nákopu z pravého křídla hlavičkoval nadějně Marí a trefil levou tyč, ke srovnání stavu mu chybělo vskutku jen několik centimetrů. V následujících minutách Enschede přečkalo tlak soupeře. Poslední velká možnost se zrodila v nastaveném čase, kdy domácí ani nadvakrát z bezprostřední blízkosti nepropálili obětavou obranu Twente. V 90 + 5. minutě po rychlém brejku vyběhl daleko ze své branky Bertrams a ve vyložené brankové příležitosti jasně atakoval protihráče. Po přímé červené kartě tak odešel do kabin.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele