základní část, 24. kolo
17.02.2018 19:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - AZ Alkmaar 1:3

Alkmaar třetí zaváhání během krátké doby s týmem z dolní poloviny tabulky nedovolil a na půdě zachraňující se Bredy dokráčel k celkem hladkému vítězství v poměru 3:1. Díky tomu si prozatím vytvořil jedenáctibodový náskok na třetí pozici a upevnil své postavení. Domácí výběr krátce po přestávce prohrával se svým favorizovaným rivalem o tři branky a v závěru už pouze snížil, v Eredivisii je patnáctý s dvaceti body.

Přitom domácí vstoupili do utkání aktivně a po šesti minutách poprvé zahrozili, ovšem Ambrose z rohu brankového území nedokázal vyzrát na připraveného brankáře Bizota. Po čtvrthodině hry se dostal do šance Alkmaar. Mats Seuntjens na pravém křídle chytře předal balón Alirezu Jahanbakhshovi, jehož bomba vyprášila rukavice gólmana Bertramse. Stejný hráč přeci jen dostal svůj výběr do vedení ve 32. minutě.

Kapitán Weghorst byl otočený zády k brance a poté předložil míč pod sebe právě Jahanbakhshovi. Ten se s ničím nepáral a tvrdě vystřelil ze čtrnácti metrů, Bertrams jen lehce tečoval balón a v cestě pod horní tyčku mu nezabránil. Za další tři minuty to mohlo být o dva góly, po nabídce Svenssona orazítkoval Guus Til břevno. AZ definitivně rozhodl o svém vítězství po změně stran, kdy se během pěti minut prosadil hned dvakrát.

Nejprve zamířil do černého Til, po nahrávce od Idrissiho napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho tečovaný pokus doletěl k pravé tyči za záda překvapeného Bertramse. V 52. minutě se do listiny střelců zapsal Seuntjens a jednalo se o velmi podobný gól. S tou výjimkou, že Seuntjens to zkusil ze třiceti metrů a míč skončil uprostřed branky, Bertrams se hnul na opačnou stranu. Hosté nepolevovali s aktivitou ani v dalším průběhu.

Po hodině hry vystřelil ze střední vzdálenosti Jahanbakhsh a Bertrams za pohotový zákrok sklidil potlesk publika. V 66. minutě se k přímému volnému kopu postavil Vloet a pravou šibenici minul zhruba o půl metru. NAC se dočkal čestného úspěchu v 85. minutě. Sadiq Umar po výtečném centru Korteho hlavou napoprvé nepřekonal Bizota, nicméně s dorážkou neměl problémy. Ve třetí nastavené minutě ještě mohl zdramatizovat duel opět Umar, jenže trestuhodně napálil jen tyč.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele