základní část, 3. kolo
26.08.2017 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Excelsior 2:2

Fotbalisté Heracles nedokázali navázat na dva úvodní skvělé výsledky s Ajaxem i Heerenveenem a tentokráte v domácím prostředí pouze remizovali s Excelsiorem v poměru 2:2. Stále si sice udrželi neporazitelnost, ovšem z tohoto duelu určitě chtěli vytěžit více. V sobotním utkání hned dvakrát vedli, ale soupeř v obou případech srovnal krok. SBV dosáhl na bod i přesto, že dohrával bez vyloučeného Anouara Hadouira.

Favorizovaný domácí celek dokázal zužitkovat hned první větší příležitost, když se přesně po čtvrthodině hry prosadil Brandley Kuwas. Ten si po přihrávce od Pelupessyho posunul balón blíže do středu a poté tvrdě vypálil z pětadvaceti metrů, jeho nádherná rána skončila přesně ve vzdálenějším horním rohu. Brankář Damen neměl sebemenší šancí zasáhnout. Neuběhla však ani minuta a Excelsior bleskově odpověděl, do listiny střelců se zapsal Luigi Bruins.

Třicetiletý záložník převzal nahrávku od Messaouda a pak velmi překvapivě vystřelil přes obránce ze čtrnácti metrů, jeho nezištný přízemní pokus zapadl k levé tyči. Po necelé půlhodině hry zavítal na trávník hodně nevšední návštěvník, téměř minutu pobíhal na hřišti hlodavec. Po tomto vtipném momentu se mohlo Heracles znovu dostat do vedení ve 41. minutě, Damen však dalekonosnou střelu Kuwase tentokráte zkrotil ve svých rukavicích.

Almelo se přeci jen dočkalo druhého gólu sedm minut po změně stran, podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval Paul Gladon. Ten si naběhl na dlouhý pas za obranu od van Hintuma a pak akrobaticky zblízka přehodil vyběhnuvšího Damena, míč obloučkem přeci jen doputoval za brankovou čáru. Nicméně ani toto vedení netrvalo příliš dlouho, SBV znovu srovnal stav o jedenáct minut později.

Po hezkém přenesení na levou stranu pokutového území vypálil z první Bruins a orazítkoval vzdálenější konstrukci, balón se následně odrazil na kopačku Jintyho Caenepeela, jenž z první zamířil po zemi k pravé tyči. Ve druhé nastavené minutě uviděl střídající Hadouir přímou červenou kartu, při zákroku na Breukerse se totiž dopustil surové hry. Ihned na to mohl rozhodnout o výhře Heracles hlavičkující Gladon, jenže balón pouze lehce lízl horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele