základní část, 18. kolo
24.12.2017 16:45 CET
5 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Roda JC 5:1

Feyenoord se na konci letošního roku dostal do skvělé formy a nyní zvítězil již počtvrté z předchozích pěti ligových zápasů, po minulé vysoké výhře 7:0 nad městským rivalem ze Sparty deklasoval Rodu Kerkrade v poměru 5:1. Během čtyř minut vedl o dvě branky a i přes snížení soupeře si nakonec došel pro hladký tříbodový zisk. V tabulce Eredivisie je pátý s dvaatřiceti body, k tomu má oproti největším rivalům jeden duel k dobru.

Na druhou stranu se jeho ztráta na vedoucí PSV Eindhoven nijak neteční, čtrnáctibodové manko se ve zbývajícím průběhu bude stahovat velmi obtížně. JC v nejvyšší nizozemské soutěži prohrál potřetí v řadě a je předposlední sedmnáctý s pouhými jedenácti body o skóre před poslední Spartou Rotterdam. Favorit tohoto duelu měl snový vstup do nedělního střetnutí a již po necelých šedesáti sekundách skóroval Nicolai Jørgensen.

Šestadvacetiletý dánský útočník využil prvního útoku, po zpětném centru z pravého křídla sklepával Larsson elegantně patou na hranici brankového území a odtud se Jørgensen nemýlil. Neuběhly ani tři minuty a vedení Feyenoordu zvýšil Jens Toornstra, kdy po další nahrávce od Larssona nedosáhl na míč skluzující Steven Berghuis. Nicméně balon propadl k zadní tyči právě na kopačku Toornstry, jenž chladnokrevně zamířil pod břevno - 2:0.

Zhruba po deseti odehraných minutách hlavičkoval osamocený Vilhena trestuhodně mimo tři tyče, další šance se zrodily až ve druhé půli. Ve 49. minutě nebyl Vilhenovy uznán gól kvůli těsnému ofsajdu, z následné akce vykřesal naději na bodový zisk Simon Gustafson. Dvaadvacetiletý švédský záložník hostuje v Kerkrade právě z Feyenoodu a teď ukázal, že má šanci se probojovat i do základní jedenáctky svého mateřského klubu.

Po zpětném centru Engelse téměř od brankové čáry si naběhl před hranici brankového území a povedenou hlavičkou překonal gólmana Jonese. Domácím vrátil dvoubrankové vedení Jørgensen, který se o šest minut později podruhé zapsal do listiny střelců. Tentokráte se po rychlé akci dostal k odraženému míči a z pěti metrů rozvlnil síť. V samém závěru upravil výsledek dvěma góly během tří minut Steven Berghuis, v obou případech zakončoval do odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, rodajc.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen taková malá zajímavost. Na Ajax1,10 na Feynoord 1,11. U Ajaxu je na desítku vypsán kurz u Feynoordu je zámek. Někde bude výmrd. Myslím , že Feynoord to má letos lehce na háku, tu Evropu nějak ukopou, a pk na to hodí salám.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele