základní část, 20. kolo
28.01.2018 14:30 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 3:1

Feyenoord získal v novém roce své první vítězství, Den Haag naopak utržil vůbec svou první porážku v tomto kalendářním roce. O všem podstatném se rozhodlo ve druhém poločase. Na úvodní trefy Tonnyho Vilheny a Stevena Berghuise sice odpověděl na hostující straně Lex Immers, ale pak domácím zajistil pojišťovací přesný zásah Jens Toornstra.

ADO na podzim uhrál s rotterdamským celkem velmi cennou remízu a určitě by nepohrdl podobným výsledkem ani nyní. Nutno však podotknout, že De Trots van Zuid byl prakticky po celý průběh utkání lepším a hlavně aktivnějším týmem a tentokráte si tři body zasloužil. Už v prvním poločase měl několik možností na to, jak načít gólový účet.

Chvilku trvalo, než se Feyenoord dostal k prvnímu ohrožení soupeřovy branky, konkrétně hovoříme o 18. minutě, kdy z pokutového území vystřelil Berghuis, poslal však svůj pokus jen do rukavic gólmana Zwinkelse. A i kdyby se mu přece jenom podařilo rozvlnit síť, neplatil by jeho gól kvůli ofsajdovému postavení.

Ve 24. minutě měl už Zwinkels opravdu velké štěstí, protože svou střelu k jeho tyčce tlačil Jörgensen, navrátilec do základní sestavy, jenž v předminulém kole proti Ajaxu inkasoval červenou kartu, jenže smolně pro něj trefil jen brankovou konstrukci. V závěru půle se ještě snažil skórovat znovu Berghuis, levačkou ale bránu o velký kus minul.

V 55. minutě se již domácí dočkali své odměny. Berghuis na pravé straně zasekl míč, bezprostředně poté vyslal svůj pas na zadní tyčku, odkud Vilhena hlavou překonal Zwinkelse. V 68. minutě se pak trefil sám Berghuis, jenž ve středu pole za vápnem přebral přihrávku Toornstry a následně parádní technickou ránu nasměroval k tyči.

Ke krátkodobému zdramatizování tohoto duelu došlo o tři minuty později. Po rohovém kopu se k balónu propracoval ve správný čas na správném místě stojící Immers, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Jenže deset minut před koncem Feyenoord navrátil dvoubrankový náskok na svou stranu, po účinné kombinaci s Berghuisem zamířil přesně Toornstra.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele