základní část, 8. kolo
14.10.2017 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Utrecht - SC Heerenveen 3:1

Heerenveen po minulé drtivé porážce s Ajaxem nenavázal po reprezentační přestávce na své parádní výsledky ze začátku sezóny a na půdě Utrechtu si připsal už svou druhou porážku v sezóně, celkově pak svou čtvrtou v řadě s tímto protivníkem. Ačkoli v utkání vedl, následně inkasoval třikrát a na žádnou odpověď se vůbec nezmohl.

Ani šedesát dva procent v držení míče frískému celku nedopomohlo alespoň k nějakému úspěchu. Domácí totiž na rozdíl od svého protivníka stačili využívat své šance, brzy zareagovali na úvodní trefu Stijna Schaarse díky Yassinemu Ayoubovi, do přestávky pak skóroval Jean-Christophe Bahebeck, jenž pak ve druhé půli skóroval ještě jednou.

První střelecký pokus na bránu vyslal v 7. minutě právě Bahebeck, ovšem jeho počínání nebylo přesné, o pár chvil později na druhé straně dopadl stejně Kobajaši, jenž rovněž prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Až ve 23. minutě viděli diváci na Stadionu Galgenwaard opravdu nějakou výraznější šanci. A většina z nich nebyla šťastná, v co ve finále vyústila.

Schaars měl k dispozici velmi dobrou standardku zhruba pět metrů za vápnem a nepohrdl jí. Svou technickou střelu zakroutil přes zeď, od ní se míč lehce odrazil do vzduchu a zapadl za dezorientovaného gólmana Jensena. O tři minuty později však bylo srovnáno. Tentokráte přímák zahrával Ayoub a udělal to mistrně. Trefil se přesně pod břevno.

Následně musel nebezpečí hasit Jensen, kterého vyzkoušel Rojas, nicméně utrechtský muž v rukavicích si s jeho zakončením poradil. Čtyři minuty před přestávkou domácí přidali svou druhou branku a náskok už neztratili. Ayoub na levé straně uvolnil Bahebecka, toho nezastavil vracející se Höegh, a Francouz tak prostřelil nohy brankáře Hansena.

Heerenveen ve druhém poločase předvedl mdlý výkon a sotva nějakým způsobem dokázal ohrozit utrechtskou bránu. A když mužstvo kouče Erika ten Haga v 63. minutě zaznamenalo další přesný zásah, bylo vlastně po zápase. Nedůrazně si obránce Pierie počínal vůči Bahebeckovi, který si naskočil na centr van der Meera a hlavou zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele