základní část, 6. kolo
24.09.2017 16:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Excelsior 0:2

Alkmaar naprosto nezvládl úvod zápas s rotterdamským Excelsiorem a během osmi minut prohrával o dva góly, v obou případech inkasoval z pokutového kopu. Toto manko proti skvěle bránícímu soupeři již dohnat nedokázal a nepodařilo se mu ani snížit. Po čtyřech výhrách v řadě za sebou tak utrpěl nečekanou porážku a v tabulce Eredivisie klesl na páté místo s dvanácti body. SBV se naopak posunul na dvanáctou příčku se sedmi body.

Stadion AFAS zažil obrovský šok hned v první minutě, kdy byl proti domácímu týmu nařízen pokutový kop. Svensson totiž na levé straně pokutového území poslal k zemi unikajícího Luigiho Bruinse a rozhodčí Blom bez váhání ukázal na penaltový putník. Míč si vzápětí postavil právě faulovaný Bruins a nabídnutou příležitostí nepohrdl, svůj přízemní pokus uklidil přesně do pravého dolního rohu a brankář Bizot nemohl zasáhnout.

Za dalších šest minut hosté kopali svou druhou penaltu v zápase, tentokráte se dopustil nedovoleného zákroku Vlaar a k tomu vyfasoval žlutou kartu. Bruins zvolil naprosto shodné zakončení akorát k opačné tyči, Bizot i v tomto případě směr střely nevystihl - 0:2. Krátce po odehrané čtvrthodině mohl náskok Excelsioru definitivně pojistit Caenepeel, po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce zasáhl také hlavou na brankové čáře skvělý Svensson.

Domácí až do konce úvodního poločasu působili opařeným dojem, k prvnímu vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky se dostali v 55. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se postavil Vejinovič a gólman Kristinsson vyrazil tečovaný pokus před sebe, nabíhající Weghorst se k dorážce nedostal. Zhruba dvacet minut před koncem se tlačil do zakončení Friday, nicméně důrazný Kristinsson odkopl míč špičkou kopačky do bezpečí.

Alkmaar měl největší možnost zdramatizovat duel v 81. minutě, kdy se ke standardní situaci z dvaadvaceti metrů znovu odhodlal Vejinovič. Ten dokonce propálil zeď, jenomže balón se odrazil od bližší konstrukce zpět do pole. V závěrečném průběhu AZ začal hodně riskovat a toho se snažil využít Karami, jehož centr před nabíhajícím spoluhráčem dokázal na poslední chvíli tečovat na roh vyběhnuvší Bizot. SBV tak dosáhl na nesmírně cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ony jsou už Vánoce??? 1,35- book co to je? Já bych dal max.1,11. Ví něco book a tají nám to?

Reagovat
smazaný uživatel

Věděl a moc. I na něho dojde a bude rád , když mu někdo ke žrádlu předhodí plesnivý chleba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele