základní část, 27. kolo
11.03.2018 14:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 4:1

Ajax zvládl duel s Heerenveenem a stáhl manko na vedoucí PSV na rozdíl sedmi bodů. Ne že by mohl vyloženě slavit, protože tohle manko je pořád těžko stažitelné, avšak náležitě využil zaváhání eindhovenského klubu, jenž nečekaně prohrál v sobotu na půdě Willemu II. Pro hosty byl konečný rezultát poměrně krutý, dva góly totiž inkasovali až v posledních minutách.

Domácí vstoupili do utkání zostra. Už ve 3. minutě se po Ziyechově rohovém kopu doslova prali de Ligt spolu s Thorsbym, od druhého jmenovaného se nakonec míč odrazil, a Heerenveen měl štěstí, že z toho nebyla vlastní branka, ale pouze nastřelená tyčka. Na druhé straně se po Dumfriesově centru snažil prosadit van Amersfoort, z krkolomné pozice ale bránu minul.

Ve 12. minutě napřáhl z dálky Kluivert, jeho pokusu ovšem scházely potřebné parametry ohledně přesnosti, a pak muž s pětačtyřicítkou na zádech připravil šanci pro Huntelaara, jenže ten z voleje nedobře zakončil. Ve 20. minutě zahrozil Huntelaar ještě jednou, to když k němu propadl pas od Ziyecha, ovšem na bližší tyčce ho vychytal hbitý a mrštný brankář Hansen.

Po půlhodině hry se již de Godenzonen přece ujali vedení. Ziyech poslal dlouhý oblouček do šestnáctky, kde se nacházel úplně nehlídaný de Ligt, a ten hlavou z hranice brankového území pohotově skóroval. Fríský celek ovšem zareagoval záhy, Vlap přenechal balón ve středu pole Ödegaardovi, jenž se trefil skvostně k Onanaově vzdálenější tyčce.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga zkraje druhé půle neproměnili hned několik svých tutovek, například Huntelaar měl hned dvakrát smůlu v koncovce, jednou o kousek bránu minul a podruhé trefil břevno, nicméně v 59. minutě přece navýšili svůj náskok. Po přímém volném kopu Ziyecha vznikl před Hansenem velký závar, po němž nakonec Tagliafico dotlačil balón do sítě.

Hosté na jeho trefu už žádnou odpověď nenašli. Ajax bez problémů hlídal pro něj příznivý výsledek, který navíc ještě v závěru dokázal okořenit o další dva přesné zásahy. V 88. minutě Ziyech načasoval svou přihrávku na van de Beeka, jenž měl sám před Hansenem snadnou úlohu zacílit. V nastavení se ještě prosadil David Neres, který po svém kličkování střílel do prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele