základní část, 6. kolo
23.09.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 1:0

Den Haag zvládl důležitý zápas s konkurenční Spartou Rotterdam a díky těsné výhře 1:0 se dostal na čtrnácté místo se sedmi body. Po třech úvodních neúspěších tak nyní drží šňůru tří utkání bez porážky, ve kterých hned dvakrát zvítězil a jednou remizoval. Hosté naopak v lize podruhé za sebou prohráli, na kontě mají pět bodů a jsou patnáctí. O jediný gól se krátce po pauze postaral Abdenasser El Khayati, jenž ve čtyřech odehraných duelech skóroval potřetí.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, následně se poprvé ozvali domácí. Becker unikl po levém křídle a poté zpětnou přihrávkou naservíroval balón do pokutového území nabíhajícímu Falkenburgovi, který z první mířil o pár decimetrů vedle levé tyče. Po půl hodině hry se domácí dostali ještě do větší příležitosti, ale po přečíslení dva na jednoho zahodil Johnsen nahrávku od Beckera, před odkrytou brankou trestuhodně přestřelil.

Ve 49. minutě mohl na druhé straně z ničeho nic udeřit Ache, jenže po centru z pravé strany a následné hlavičce fantasticky zasahoval na brankové čáře gólman Zwinkels. Naopak z protiútoku skóroval El Khayati a zařídil tak výhru pro svůj výběr. Centr Beckera propadl na zadní tyč, tam osmadvacetiletý útočník obelstil Floranuse a nezištně z mírného úhlu zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci, gólman Kortsmit neměl šanci zasáhnout.

Za dalších pět minut se ADO mohl dostat do dvoubrankového vedení. Fantastický Kortsmit zlikvidoval dvě rány Falkenburga, poradil si s tečí vlastního obránce a na závěr akce vyrazil i hlavičku Johnsena. V dalších minutách začali domácí zodpovědněji bránit a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, sami se však do rychlých brejků nedostávali. Sparta byla nejblíže k vyrovnání v 76. minutě po střele Mührena.

Ten se opřel do balónu z hranice pokutového území a napálil bližší tyčku, ke skórování vskutku chyběl malý kousek. Ve zbývajícím průběhu si Den Haag těsný náskok pohlídal, Zwinkels nemusel čelit jediné vážnější situaci. ADO v příštím kole zavítá na půdu nováčka z Bredy a čeká ho tak velmi zajímavý souboj, Sparta se pokusí odčinit tuto prohru v domácím prostředí proti poslední Rodě Kerkrade.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele