základní část, 14. kolo
02.12.2017 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Groningen 0:3

Fotbalisté Groningenu po delší době ukázali svou sílu, v Den Haagu skórovali hned třikrát a po výhře 3:0 si do tabulky připsali nesmírně cenné tři body. Díky tomuto úspěchu se vyhoupli na dvanáctou pozici s patnácti body o skóre před Venlo. ADO je na tom lépe o dva body a nachází se na jedenáctém místě. FC vstřelil vedoucí gól na konci první půle, další dva přidal v závěrečné čtvrthodině sobotního střetnutí.

Od samého začátku se hrálo z obou stran opatrněji, oba výběry měly problémy v rozehrávce a jen výjimečně se dostávaly do zakončení. Občas byla k vidění střela z větší vzdálenosti, ovšem ani jeden gólman nemusel výrazněji zasahovat. Hosté přeci jen měli větší chuť do hry a do vedení se dostali v nastaveném čase úvodního dějství. Podruhé v tomto ligovém ročníku skóroval teprve devatenáctiletý japonský záložník Ritsu Doan.

Ten využil chybné rozehrávky Den Haagu a následného nedůrazu Gortera, sám před brankářem Zwinkelsem nezaváhal a pokořil ho přízemní střelou z osmi metrů. Po změně stran se domácí snažili odpovědět, nicméně soupeř je k ničemu nepouštěl. V 54. minutě mohl navýšit náskok Groningenu Drost, jehož tvrdá rána orazítkovala tyč. Hosté se mohli definitivně uklidnit v 75. minutě zásluhou Oussamy Idrissiho.

Po akci na pravé straně dokázal Drost krkolomně po otočce přistrčit míč právě Idrissimu. Záložník FC nakonec vystřelil z patnácti metrů po zemi do protipohybu Zwinkelse a bez potíží rozvlnil síť. Od tohoto momentu začal Den Haag ještě více riskovat, ale ke gólmanu Padtovi se nedostal. Naopak na ofenzivnější taktiku doplatil ještě jednou, v 89. minutě po brance Juninha Bacuny inkasoval potřetí.

Opět u toho byl velmi aktivní Drost, jenž po dobré práci Idrissiho na pravém křídle obdržel kolmici do pokutového území. Odtud prudce poslal balón do předbrankového prostoru a tam ho Bacuna zblízka napálil pod horní tyčku, Zwinkels neměl žádnou šanci na úspěch. Groningen v příštím kole zavítá na půdu poslední Rody Kerkrade, ADO se toto zaváhání pokusí napravit na stadionu Twente Enschede.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele