základní část, 18. kolo
15.01.2017 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - NEC Nijmegen 0:1

Nijmegen lépe zvládl souboj o horní polovinu tabulky s konkurenčním Tilburgem a po výhře 1:0 uštědřil soupeři porážku poprvé po čtyřech zápasech. Sám naopak navázal na úspěšný konec uplynulého roku a v tabulce Eredivisie se posunul na desáté místo s dvaadvaceti body. Naopak domácí Willem je momentálně na dvanácté příčce s devatenácti body. Jediný gól posledního zápasu 18. kola vsítil zhruba čtvrthodiny před koncem Jay-Roy Grot.

Nedělní dohrávka neměla od samého začátku nijak velký náboj, oba výběry měly problémy s rozehrávkou a jejich hru provázely nepřesnosti. V úvodním poločase nemusel ani jeden brankář nijak výrazněji zasahovat, po změně stran byli blíže k vytoužené brance přeci jen domácí. První vzrušení nastalo v 51. minutě, kdy se po pasu za obranu hnal za míčem Croux, nicméně k zakončení mu nakonec scházel pouhý jeden krok.

O šest minut později se ocitl ve vyložené pozici Kali, jenže prováhal ideální možnost k zakončení a trefil pouze blokujícího protihráče před sebou. Tilburg svou největší možnost spálil v 69. minutě, kdy z otočky vypálil Falkenburg, ovšem bližší tyčku nakonec minul o několik decimetrů. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo do puntíku v 76. minutě, do té doby naprosto neškodný Nijmegen vstřelil vítězný gól.

Po rychlé akci a následné kolmici z poloviny hřiště převzal balón Kadioglu, prohnal se s ním po pravém křídle až před hranici pokutového území a pak ho do šestnáctky předložil Grotovi. Ten si udělal místo mezi dvěma protihráči a vystřelil z otočky z deseti metrů přesně k levé tyči, gólman Lamprou se po přízemním pokusu natahoval marně.

Ve zbývajícím průběhu začali domácí více riskovat a pokoušeli se neustále útočit, jenomže na dobře organizovanou defenzívu soupeře nenašli recept až do závěrečného hvizdu. Willem v příštím kole zavítá na půdu rotterdamského giganta z Feyenoordu a proti vedoucímu celku soutěže ho čeká opravdu náročný úkol, NEC se pokusí na tento úspěch navázat doma s předposlední Rodou.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, nec-nijmegen.nl, vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro domácí je bod málo . Mě stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele