základní část, 8. kolo
02.10.2016 16:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 1:1

Fotbalisté Alkmaaru nezažívají úspěšný přelom září a října, ve třech zápasech dvakrát remizovali a jednou prohráli, s ruským Zenitem Petrohrad vysoko 0:5. Tento debakl nedokázali napravit na půdě nováčka ze Sparty Rotterdam, se kterým se rozešli smírně v poměru 1:1. V Eredivisii tak zaznamenali druhý nerozhodný výsledek v řadě s papírově slabším soupeřem a s patnácti body jsou stále pátí.

Sparta do této chvíle vybojovala jedenáct bodů a je v horní polovině tabulky na osmé pozici. Přitom AZ vstoupilo do utkání naprosto skvěle, když se v 6. minutě dostalo do vedení. Na pravé straně to výborně udělal Bel Hasani, který poslal měkoučký nadýchaný centr na zadní tyč. Tam se mezi dvěma protihráči dostal k hlavičce důrazný Guus Til a hlavou uklidil balón do levého horního rohu, brankář Kortsmit se po míči natahoval marně - 0:1.

O čtyři minuty později mohl navýšit vedení favorita Dabney, ale před odkrytou brankou trestuhodně balón vůbec netrefil. Po necelých dvaceti minutách předvedl úchvatné sólo přes polovinu hřiště Friday, nakonec pálil zhruba metr vedle vzdálenější tyče. Ve 21. minutě znovu selhal v obrovské šanci Dabney, po přihrávce od Bel Hasaniho netrefil z hranice brankového území odkrytou branku a schoval svou tvář do dlaní.

Sparta potrestala špatnou produktivitu soupeře ve 39. minutě. Po přízemním centru Dijkstry zpracoval balón z otočky Brongo pro stojícího Michela Breuera a ten ho ze sedmi metrů nekompromisně poslal k levé tyči. Po hodině hry mohli domácí otočit vývoj utkání zásluhou Dougalla, jeho přízemní ránu z pětadvaceti metrů odvrátil gólman Rochet na rohový kop. V 61. minutě naopak zahrozil na druhé straně aktivní Bel Hasani.

Tentokráte vystřelil z přímého volného kopu z úhlu a Kortsmit jeho pokus vyrazil. Za další dvě minuty musel řešit obrovský závar brankář AZ Rochet, během několika sekund vyrážel hned tři střely. Domácí dohráli utkání v deseti, když byl ve třetí nastavené minutě vyloučen po druhé žluté kartě Denzel Dumfries. Alkmaar se toho pokusil využít ve čtvrté nastavené minutě, jenže Kortsmit podržel Spartu včasným výběhem a výsledek zápasu se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele