play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
17.05.2017 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 1:3

Fotbalisté Utrechtu potvrdili výtečnou formu z poslední doby a připsali si na konto osmé vítězství z předchozích devíti zápasů, nyní na půdě konkurenčního Heerenveenu zvítězili hladce 3:1 a vytvořili si tak skvělou pozici do odvety 1. vyřazovacího kola o Evropskou ligu. O svém vítězství rozhodli již v úvodní dvacetiminutovce, kde skórovali hned dvakrát, i přes snížení soupeře se znovu dostali do dvoubrankového vedení a to již udrželi do konce.

Utrecht předváděl o začátku pohlednou ofenzivní partii a do vedení se dostal po čtvrthodině hry. Vůbec premiérovou trefu v tomto soutěžním ročníku vsítil dvacetiletý marocký záložník Sofyan Amrabat, jenž využil krásné přízemní kombinace a finální přihrávky od Bramy, ze čtrnácti metrů pak ukázkovým lobem přehodil bezmocného brankáře Muldera a trefil se parádně přímo pod břevno. FC vedl o dvě trefy ve 20. minutě.

Po rohovém kopu Labyada z pravé strany si seběhl do středu pokutového území Yassine Ayoub a nikým nahlídán usměrnil svou prudkou hlavičku přesně do levé horní šibenice, Mulder tentokráte zůstal stát jako přibitý před vlastní brankovou čarou. Od tohoto momentu tempo hry mírně upadlo, hosté se více soustředili na práci v defenzívě a SC začal vystrkovat růžky. Snížit se mu povedlo krátce po odehrané hodině zásluhou Martina Ødegaarda.

Teprve osmnáctiletý norský mladíček vypálil po netradičně rozehraném přímém volném kopu Larssona z dobrých osmnácti metrů a trefil se naprosto přesně k levé tyči, gólman Jensen se natahoval marně. V 70. minutě mohl dokonce vyrovnat Larsson, nicméně Jensen si poradil s tvrdou střelou i následnou nebezpečnou dorážkou. Z následného protiútoku vrátil Utrechtu dvoubrankové vedení tradiční francouzský ostrostřelec Sébastien Haller.

Ten se trefil počtrnácté v této sezóně po skvělém průniku střídajícího Živkoviče na pravé straně a následný centr do předbrankového prostoru zužitkoval v unikátní branku, naprosto šokovaného Muldera překonal elegantní patičkou. V 83. minutě mohl zvýšit vedení hostů Klaiber, jenž mířil hlavou do brankové konstrukce, o pět minut později se vytáhl s brilantním zákrokem pozorný Jensen. Odveta v Utrechtu je na programu už tuto sobotu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele