základní část, 20. kolo
29.01.2017 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Groningen 0:0

Domácí Heerenveen nedokázal potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Groningenu a tentokráte s ním v domácím prostředí vybojoval pouze bod po nerozhodném bezbrankovém výsledku. SC nedokázalo zvítězit ani potřetí v řadě, díky zaváhání Alkmaaru zůstává na čtvrtém místě s třiatřiceti body, avšak na třetí PSV má už manko deseti bodů. Groningen protáhl svou sérii neporazitelnosti na pět duelů za sebou a je devátý s pětadvaceti body.

Více jak dvacetitisícové publikum na stadionu Abe Lenstra určitě očekávalo od dvou celků z horní poloviny tabulky více, avšak nezapomenutelný zážitek mu dopřán nebyl. Utkání bylo od samého začátku vyrovnané, dominovaly defenzívy a útočné snažení bylo přeřazeno na druhou kolej. Heerenveen sice držel balón častěji než soupeř a rozhodně měl větší chuť po třech bodech, ovšem hlavně při finálních přihrávkách to skřípalo.

První vyložená příležitost se urodila po necelé půl hodině hry, kdy po kolmici za obranu odcentroval Zeneli. Jeho střílený pas se snášel pod břevno k bližší tyči, nicméně brankář Padt byl připraven a skvělým tygřím skokem odvrátil balón na rohový kop. Po jeho zahrání se mohl prosadit nejlepší střelec SC Reza Ghoochannejhad, který mimochodem v předchozím duelu s PSV vstřelil hattrick, ale svou třináctou branku v tomto ročníku Eredivisie nepřidal.

Po centru z levé strany pálil zblízka ze tří metrů u zadní tyče, jenomže Padt se na brankové čáře blýskl fantastickým zákrokem a balón nakonec nepropustil do sítě. Ihned po změně stran vytvořil Groningen v pokutovém území soupeře obrovský závar, jenže ani jedna střela se neuchytila a míč skončil mimo prostor tří tyčí. V dalším průběhu se oba soupeři spoléhali na pokusy ze střední vzdálenosti, tato činnost k výraznému ohrožení nevedla.

S přibývajícím časem se hosté stále více zatahovali k vlastní šestnáctce a bylo na nich vidět, že jim bod rozhodně stačí. Nebezpečného Ghoochannejhada již k ničemu nepustili a po taktickém výkonu udrželi nulu na svém kontě do závěrečného hvizdu. V příštím utkání přivítají zachraňující se Excelsior a budou považováni za favority, Heerenveen čeká další nesmírně těžký zápas v Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele