základní část, 22. kolo
12.02.2017 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 1:2

Už počtvrté během pěti utkání Heerenveen padl a v tuhle chvíli můžeme hovořit o jeho menší krizi. Ačkoli po 359 minutách dokázal prolomit střelecké trápení díky Rezovi Ghoochannejhadovi, znamenala jeho branka už jen snížení. Alkmaaru totiž po dvou porážkách v řadě zařídili vítězství Muamer Tankovic a Iliass Bel Hasani.

Hosté podobně jako v lednu v rámci čtvrtfinále Nizozemského poháru svého protivníka skolili o gól. Vstoupili do tohoto střetnutí daleko lépe a už po sedmnácti minutách hry se ujali vedení. Weghorst sice z blízkosti ve skluzu na brankáře Muldera nevyzrál, ten ovšem míč vyrazil pouze k Tankovicovi, jenž už snadno dorážel.

Domácí muž v rukavicích si připsal ve 24. minutě další zákrok, tentokráte musel likvidovat pokus Jahanbakhshe. Fríský celek se poprvé výrazněji osmělil ve 36. minutě. Slagveer vnikl do šestnáctky z pravé strany a odtud přihrával do nebezpečného prostoru, obránce Haps si nepočínal dobře, takže ho obral Thorsby, jenž pak trefil vzdálenější tyčku.

Do přestávky se ještě snažil skórovat talentovaný Ödegaard, v 54. minutě se zastřeloval též Ghoochannejhad, avšak ani jeden z nich do brány nezamířil. Naopak v 57. minutě na druhé straně pojistil vedení soupeř. Po rohovém kopu propadl balón někam na hranici pokutového území, odkud Bel Hasani z voleje propálil Muldera.

Definitivně rozhodnout mohl následně Jahanbakhsh, to by ale nesměl zamířit pouze hodně mimo kýžený prostor. V 79. minutě dodal Heerenveenu naději Ghoochannejhad. Střídající van Amersfoort mu sklepl míč do vápna, íránský reprezentant se důrazně zbavil svého obránce a pravačkou podél gólmana Krula snížil stav.

Více toho však již domácí nestihli. Alkmaar si těsné vedení pohlídat dokázal, dokonce se ještě mohl prosadit šest minut před koncem Weghorst, jenže selhal v koncovce. V nastavení se ještě červenalo, mladý bek St. Juste totiž neudržel nervy na uzdě. A poté, co napřáhl šlapákem proti Johanssonovi, se musel poroučet předčasně ze hřiště.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No jo <3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele