základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Roda JC 3:0

Roda Kerkrade nedokázala v posledním kole základní části překvapit favorizovaný Arnhem a na jeho půdě prohrála 0:3, čeká ji tak dodatečná baráž. Její největší rivalové Sparta Rotterdam i Nijmegen totiž zvítězili, hostující celek tak obsadil předposlední sedmnácté místo s třiatřiceti body. Vitesse zakončilo velmi úspěšnou sezónu výhrou a díky ní se nakonec posunulo na páté místo Eredivisie s jednapadesáti body o dva body před Alkmaar.

Hrdinou zápasu se opět stal kanonýr Ricky van Wolfswinkel, který skóroval hned dvakrát a tuto sezónu Eredivisie tak zakončil s úctyhodnými dvaceti trefami. Poprvé se prosadil již po necelých třech minutách hry, kdy po dlouhém autovém vhazování z pravé strany a následné prodloužené hlavičce mířil do levé tyče stojící Lewis Baker, dorážející van Wolfswinkel poté neměl problém ze tří metrů dopravit balón do prázdné branky.

V nadcházejícím průběhu se po vyložených příležitostech slehla zem, domácí celek skvěle bránil a svého protivníka téměř k ničemu nepouštěl. Roda se v ofenzívě trápila a s přibývajícím časem začala hrát stále na větší riziko, zajímavé momenty se zrodily v závěrečné dvacetiminutovce. V 72. minutě se probojoval do stoprocentní možnosti Rashica, ale z dvanácti metrů nepropálil přízemní střelou padajícího brankáře van Leera.

Za další dvě minuty se z pravé strany z mírného úhlu neprosadil aktivní van Wolfswinkel, vzápětí stejný hráč utěšenou ranou napálil břevno. Osmadvacetiletý odchovanec Vitesse pojistil vedení svého celku v 80. minutě. Po obrovské hrubce hostující obrany šli domácí do brejku dva na jednoho, střídající Büttner ve finální fázi předložil balón právě van Wolfswinkelovi a ten opět bez větších komplikací rozvlnil síť.

Za další dvě minuty si Kerkrade ještě více zkomplikovalo situaci, za nevybíravý zákrok byl totiž po přímé červené kartě vyloučen Mitchell Paulissen. Gólový účet nedělního střetnutí uzavřel ve třetí nastavené minutě Baker a znovu se jednalo o rychlý brejk. Tentokráte po přistrčení od Rashici předvedl dvaadvacetiletý anglický záložník chytré zpracování a nakonec perfektním lobem přehodil naprosto bezmocného van Leera.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele