základní část, 18. kolo
15.01.2017 14:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 3:1

Fotbalisté Vitesse zvládli na jedničku zápas s konkurenčním Twente a svého soupeře nakonec zdolali 3:1. O své výhře rozhodli hlavně v prvním a na začátku druhého poločasu, Enschede dokázalo již pouze snížit zhruba čtvrthodiny před koncem. Domácí výběr nakonec musel dohrát zbývajících deset minut bez vyloučeného Lewise Bakera, nicméně v konečném důsledku mu to neuškodilo. V tabulce se posunul na sedmou příčku se šestadvaceti body.

Hosté doposud posbírali čtyřiadvacet bodů a v Eredivisii jsou na osmé pozici. Arnhem se dostal do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry zásluhou pozdějšího hříšníka Bakera. Ten využil dlouhého autového vhazování z pravé strany, následné zpětné hlavičky od van der Werffa a jemné teče Rickyho van Wolfswinkela, poté z deseti metrů napálil balón do sítě mimo dosah brankáře Marsmana.

Vitesse pokračovalo v tlaku i nadále, po dvaceti minutách hry vytvořilo obrovský závar v pokutovém území Twente, jenže míč do branky neprotlačilo. Ve 25. minutě se blýskl dvěma skvělými zákroky Marsman, který nejprve vyrážel hlavičku Bakera a poté zlikvidoval i dorážku Kašii. Domácí zvýšili svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou, kdy podeváté v tomto ročníku skóroval kanonýr van Wolfswinkel.

Po akci na hranici pokutového území a následné přihrávce na pravou stranu převzal balón Leerdam a svou nahrávkou našel na hranici brankového území právě sedmadvacetiletého útočníka, který ve skluzu rozvlnil síť. Vitesse se mohlo definitivně uklidnit ve 47. minutě a znovu u toho byl van Wolfswinkel. Tentokráte po rychlé akci uvolnil na pravém křídle Miloše Rashicu, jenž se přešlapovačkou zbavil protihráče a ze sedmi metrů se trefil přesně k tyči.

V dalších minutách hosté ožili a malou jiskřičku na bodový zisk zažehli v 77. minutě. Leerdam podrazil ve vlastní šestnáctce Yeboaha, od rozhodčího obdržel žlutou kartu a navíc byl nařízen pokutový kop. K penaltě se odhodlal Mateusz Klich a s chladnou hlavou zamířil po zemi k tyči do protipohybu gólmana Rooma. Arnhem si ještě zkomplikoval situaci v 81. minutě, když byl po hrubém zákrok na Klicha přímo vyloučen Baker, ovšem tato skutečnost už výsledek neovlivnila.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele