základní část, 20. kolo
29.01.2017 14:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AZ Alkmaar 2:1

Souboj dvou celků bojujících o evropské poháry vyzněl lépe pro Vitesse, které se díky těsnému vítězství 2:1 v tabulce přiblížilo svému soupeři na rozdíl pouhých dvou bodů. Alkmaar, který utrpěl teprve svou druhou porážku od konce října loňského roku, našel na dvoubrankové vedení svého protivníka jen jednu odpověď.

Čerství semifinalisté KNVB Bekeru chtěli potvrdit, že pohárové úspěchy nad Feyenoordem, respektive Heerenveenem, nebyly žádnou náhodou. Už úvodní minuty tak možná právě proto byly poměrně divoké. Hned v 6. minutě Jahanbakhsh unikl na pravé straně, přihrál míč do vápna, odkud zcela volný Rienstra trefil trestuhodně jen břevno.

O čtyři minuty později naopak domácí udeřili na druhé straně. Tighadouini přistrčil míč za hranici pokutového území, kde si nedůrazně bráněný Baker narovnal míč na pravačkou a technický pokus usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. Brankář Rochet si sice na míč sáhl, nicméně inkasování už prostě zabránit nedokázal.

Tempo hry následně malinko opadlo, přesto o jakési pološance určitě nebyla nouze. Weghorst se snažil vyrovnat, nicméně jeho střelu zlikvidoval pohotovým zákrokem gólman Room. O navýšení náskoku se naopak snažil van Wolfswinkel, avšak se svou hlavičkou uspět nedokázal a napodruhé se ocitl pouze v ofsajdu.

Zkraje druhého dějství se domácí dočkali další branky. Přitom těsně předtím mohlo být srovnáno, kdyby Hapsův pokus nakonec nezablokoval domácí bek Kašia. Pak si však Rochet špatně vyběhl proti centrovanému míči, ten mu propadl za jeho zády, a i když van Wolfswinkel nedokázal dotlačit balón do prázdné brány, jeho kolega Nathan již ano.

AZ stačil už jen snížit. V 64. minutě vychytal Room skvěle Garcíu, jenže míč nedokázal vyrazit úplně do bezpečí, a tak Kašia, ve snaze zabránit neštěstí, hlavou zamířil do vlastní sítě. García se následně ocitl v další slušné možnosti, ale minul, v závěru poté Bel Hasani přihrál Rienstrovi, ani on však neseřídil svá mířidla.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele