základní část, 19. kolo
22.01.2017 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - Go Ahead Eagles 1:1

V důležitém souboji o záchranu nakonec vítěz znám nebyl, domácí Excelsior se rozešel smírně s nováčkem z Go Ahead Eagles po výsledku 1:1. Hosté se dostali brzy do vedení, nicméně SBV srovnalo krátce po polovině úvodního dějství a poté už žádná branka nepadla. Hosté se prozatím dostali na předposlední sedmnácté místo se třinácti body o skóre před Rodu Kerkrade, Excelsioru patří čtrnáctá pozice se sedmnácti body.

Go Ahead se prosadilo z ničeho nic ze své první vážnější akce už v 9. minutě. Po hezké přihrávce na pravou stranu převzal balón Antonia a nakonec odcentroval z brankové čáry do pokutového území. Tam se k hlavičce probojoval Pedro Chirivella a zblízka překonal brankáře Hahna. O šest minut později se dostával do nadějného zakončení Crowley, po rychlé přihrávce před branku dokázal jeden z obránců odvrátit balón na poslední chvíli na roh.

V polovině první půle se Crowley ocitl v další šanci, tentokráte po pasu Locigna mířil v dobré pozici nad horní tyčku. SBV dokázalo srovnat po rychlém přečíslení ve 27. minutě. Na pravém křídle se hezky uvolnil Vermeulen a poté poslal křižnou přihrávku na zadní tyč, kam si naběhli Nigel Hasselbaink s Fredym. První jmenovaný byl u balónu dříve a zblízka snadno skóroval do odkryté branky.

Hosté v dalších minutách hrozili hlavně po nebezpečných centrech Antonii, ve 43. minutě mohl otočit vývoj nedělního duelu Hasselbaink. Nicméně ten svůj druhý gól nepřidal, jeho pokus ze střední vzdálenosti dokázal brankář Zwarthoed vyrazit. Pět minut po přestávce mohl hostům vrátit vedení Ritzmaier, jenže jeho střele přeci jen scházelo několik decimetrů. Po hodině hry dostal dobrou přihrávku do běhu Manu, pak ale netrefil balón ideálně a mířil nad.

Utkání mělo spád i v následujících minutách a v 69. minutě vystřelil dvakrát nebezpečně Ondaan, avšak v obou případech trefil jen hráče před sebou. Stejný hráč se dostal do velké příležitosti o deset minut později, po výborné přihrávce střílel z první a branku Go Ahead minul opravdu jen o několik decimetrů. Ve zbývajícím průběhu nechtěl ani jeden celek udělat chybu a žádná šance tak již k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele