základní část, 18. kolo
15.01.2017 12:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Roda JC - Feyenoord Rotterdam 0:2

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Rody Kerkrade a nakonec uspěli v poměru 2:0, jejich vítězství se rozhodně nerodilo lehce. Domácí výběr dlouhou dobu výborně bránil, o výhře hostujícího týmu rozhodl zhruba pětadvacet minut před koncem hvězdný Dirk Kuijt, který v tomto ročníku zaznamenal svou jubilejní desátou trefu. Roda se v tabulce Eredivisie stále nachází na sedmnácté pozici se třinácti body.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta si upevnili vedoucí pozici s pětačtyřiceti body a momentálně mají před druhým Ajaxem náskok osmi bodu, ovšem na amsterdamský výběr ještě čeká duel 18. kola ve Zwolle. Po opatrnějším úvodu se Feyenoord mohl dostat do vedení v polovině prvního poločasu, kdy po rychlé akci převzal balón Berghuis. Nejprve se sice dostal mimo střeleckou pozici, pak ale nakonec vypálil těsně vedle vzdálenější tyče.

Domácí měli obrovskou možnost otevřít skóre utkání v nastavení úvodního dějství. Přímý volný kop z pravé strany nešťastně prodloužil jeden z hostujících hráčů na zadní tyč, kde se ocitl zcela osamocený van Hyfte. Jenže ten dal do své střely příliš razance a trestuhodně napálil pouze břevno, od kterého se balón odrazil až na tribunu. Do druhé půle lépe vstoupil podle očekávání rotterdamský celek.

Ve 48. minutě se odhodlal k pokusu ze střední vzdálenosti Toornstra, nicméně mezi tři tyče nezamířil. Rozhodující moment se zrodil v 69. minutě. Po pasu z pravé strany a následném přistrčení od Jørgensena obstřelil Kuijt z první brankáře van Leera a z hranice brankového území zamířil do pravého horního rohu. Roda od této chvíle musela více útočit a tím pádem otevírala okénka ve své obraně, čehož hosté začali využívat.

Nejprve se v 77. minutě po dlouhém autovém vhazování a následném obhození řítil sám na van Leera rychlonohý Jørgensen, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo. Následně zasahoval strážce Rody proti hlavičce Toornstry i proti střele z přímého volného kopu z dvaceti metrů, v 88. minutě však podruhé inkasoval. Gólový účet nedělního střetnutí uzavřel Eljero Elia, jenž po ukázkové narážečce s Jørgensenem obstřelil z osmi metrů bezmocného van Leera.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, rodajc.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové z Feynoordu , žádné opičky. Rozuměli?

Reagovat
smazaný uživatel

No proto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele