základní část, 21. kolo
05.02.2017 12:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Roda JC - AFC Ajax 0:2

Fotbalisté Ajaxu dokázali zvítězit i ve svém čtvrtém zápase letošního ročníku a tentokráte si odvezli všechny tři body z půdy zachraňující se Rody Kerkrade po výsledku 2:0. Jejich největší konkurenti z Feyenoordu a PSV však také nezaváhali, proto jsou v tabulce Eredivisie stále na druhé pozici o pět bodů za rotterdamským protivníkem a tři body před tím z Eidnhovenu. Roda se udržela na předposlední sedmnácté příčce se šestnácti body.

První poločas rozhodně nebyl tak zajímavý jako ten druhý, branka v něm nepadla a Kerkrade předvádělo solidní výkon v defenzívě. První vážnější možnost se zrodila až ve 25. minutě, kdy pokus ze střední vzdálenosti mířící k levé tyči dokázal brankář van Leer vyrazit s vypětím všech sil na rohový kop. Po půl hodině hry tvrdě vypálil z dvaceti metrů Schöne a strážce Rody tentokráte zkrotil balón ve svých rukavicích.

Domácí mohli skórovat pět minut před přestávkou, pomezní sudí totiž nesignalizoval viditelný ofsajd Schahina. Ten se zjevil sám před gólmanem Onanou, ale přízemním pokusem z deseti metrů na něj nevyzrál. Do další možnosti se Kerkrade dostalo ve 49. minutě, avšak Paulissen pouze rozvlnil boční síť u bližší tyče. Favorit tohoto střetnutí se mohl radovat z vedení o čtyři minuty později, podesáté v letošní sezóně Eredivisie skóroval Davy Klaassen.

Hostující kapitán využil pasu z levé strany od Ziyecha a následného sklepnutí hrudí od Dolberga. Z deseti metrů z voleje poté napálil míč přímo k bližší tyči, van Leer se natahoval marně. Za další tři minuty vystřelil k tyči Ziyech a jeho skákavý pokus vyděsil van Leera, nicméně brankář Kerkrade famózně vytěsnil balón na roh. Po jeho zahrání pálil Ziyech z hranice pokutového území a gólman Rody i tentokráte v souboji s marockým záložníkem uspěl.

Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl přidat pojistku amsterdamského týmu Amin Younes, který vypálil z hranice šestnáctky a jeho tvrdá rána se odrazila od spodního okraje břevna zpět do rukavic van Leera. Brankář Rody se zaskvěl ještě jednou a to v 89. minutě, kdy bombu Dolberga z dvanácti metrů vyrazil do strany, ovšem ve třetí nastavené minutě podruhé inkasoval. Po krásném lobu Veltmana si Younes efektivně zpracoval míč na prsa a následně ho poslal z pravé strany do horní poloviny branky.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele