základní část, 14. kolo
26.11.2016 19:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 3:1

Hráči PSV Eindhoven potvrdili úlohu favorita proti Den Haagu a v domácím prostředí ho zdolali po výsledku 3:1. Dokázali tak přerušit svou sérii čtyř duelů bez vítězství a v tabulce Eredivisie se udrželi na třetí pozici s devětadvaceti body. O jejich výhře rozhodl na začátku druhého poločasu Luuk de Jong, který skóroval dvakrát během pěti minut. ADO je v tabulce na patnácté pozici se čtrnácti body o bod před šestnáctým Zwolle.

PSV vstoupilo do utkání velmi aktivně a v 5. minutě poprvé zahrozilo. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko odcentroval Arias přesně na hlavu Morena, který mířil těsně nad horní tyčku. O dvě minuty později po dlouhém pasu Ramselaara nedokázal ve stoprocentní možnosti ideálně zpracovat balón L. de Jong a z kopačky mu ho na poslední chvíli odebral brankář Šetkus. Domácí se dostali do vedení ve 12. minutě z pokutového kopu.

Ten rozhodčí Kuipers nařídil po zákroku Ebuehiho na Gastóna Pereiru. Míč si postavil sám faulovaný Pereiro a zamířil přesně k pravé tyči do protipohybu Šetkuse. V polovině úvodního dějství mohl navýšit vedení domácího výběru Arias, který po efektivní zasekávačce mířil do vzdálenějšího horního rohu a minul ho o několik decimetrů. Další příležitost si favorit tohoto duelu schoval na konec první půle, konkrétně do 43. minuty.

Po nádherné kombinaci na jeden dotek a následném lobu za obranu hlavičkoval zcela osamocený Ramselaar, avšak mířil o malý kousek nad břevno. PSV zvýšilo svůj náskok v 50. minutě zásluhou de Jonga. Ten si po rohovém kopu Zinčenka z pravé strany naběhl do brankového území a hlavou jemně usměrnil míč do sítě kolem Šetkuse. Stejná spolupráce zafungovala i za další čtyři minuty, kdy de Jong skóroval podruhé.

Tentokráte si naběhl na Zinčenkovu nádhernou kolmici za obranu a lobem na poslední chvíli přehodil Šetkuse, balón skončil přesně u vzdálenější tyče - 3:0. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v 57. minutě po proměněné penaltě. Druhý pokutový kop sobotního střetnutí byl nařízen za faul brankáře Zoeta na japonského útočníka Havenaara, který byl navíc oceněn žlutou kartou.

Touto příležitostí nepohrdl Tom Beugelsdijk a bez potíží zamířil k tyči do protipohybu Zoeta. PSV mohlo znovu vést o tři góly v 69. minutě, jenomže střídající Narsingh v jasné pozici napálil na brankové čáře jen vracejícího se obránce. Do poslední velké příležitosti se dostali hosté zhruba čtvrthodiny před koncem, po centru Beckera hlavičkoval do pravé tyče aktivní Havenaar. Na více se Den Haag už nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele