základní část, 33. kolo
07.05.2017 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SC Heerenveen 2:1

Domácí Zwolle udělalo závěrečný důležitý krok k záchraně v předposledním kole proti favorizovanému Heerenveenu a díky výhře 2:1 si tak definitivně zajistilo účast v příštím ročníku Eredivisie. Krátce po čtvrthodině hry sice hrálo v oslabení, ovšem i v deseti hned dvakrát skórovalo a SC se už pouze zmohl na snížení v nastaveném čase. PEC je momentálně třinácté s pětatřiceti body, hostům patří osmé místo se čtyřiatřiceti body.

Heerenveen si zkomplikoval cestu do dodatečné kvalifikace o EL, před devátým Heracles je pouze o skóre a za sedmým Twente zaostává o body dva. Přitom už v 18. minutě měl k dispozici obrovskou výhodu, když byl po přímé červené kartě vyloučen Ouasim Bouy. Domácím tento handicap však příliš nevadil, po necelé půl hodině hry je totiž dostal do vedení Danny Holla, jenž skóroval potřetí v této sezóně.

Holla se postavil k přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území a z osmnácti metrů technicky zakroutil balón přímo do levého horního růžku, plachtící brankář Mulder se natahoval marně. Hosté mohli srovnat zhruba pět minut před přestávkou, ale po chytré kolmici a následné střele z otočky ze čtrnácti metrů pohotově zasáhl gólman van der Hart. Domácí pojistili svůj náskok po necelých dvou odehraných minutách druhého poločasu.

Překrásnou akcí se prezentoval Queensy Menig, jenž se po přihrávce od Warmerdama prodral od koncové čáry až před branku a pak přízemním pokusem z osmi metrů obstřelil Muldera. Upevnil si tak vedení v klubové tabulce střelců, letos se trefil již podeváté. V dalším průběhu to vůbec nevypadalo, že domácí hrají v deseti, soupeře téměř k ničemu nepouštěli a sami se naopak snažili hrozit hlavně ze střední vzdálenosti.

SC dokázal vsítit alespoň čestný gól v páté minutě nastavení, kdy pěknou nahrávku od Bijkera převzal íránský ostrostřelec Reza Ghoochannejhad a rozvlnil síť, jenže ani jeho devatenáctá trefa v Eredivisii na bodový zisk nestačila. Heerenveen se v příštím kole pokusí udržet osmé místo proti jinému klubu bojujícím o záchranu - tedy Nijmegenu, Zwolle si naopak může vychutnat úspěch na půdě třetího PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele