základní část, 22. kolo
10.02.2017 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - NEC Nijmegen 2:0

Fotbalisté Zwolle potvrdili mírnou úlohu favorita proti konkurenčnímu Nijmegenu a v páteční předehrávce nad ním zvítězili po výsledku 2:0. V tabulce nejvyšší soutěže se tak posunuli na dvanácté místo se třiadvaceti body, NEC je po třetí porážce v řadě za sebou na desáté pozici a má o dva body více než soupeř. PEC po bezbrankovém prvním poločase skóroval dvakrát během čtrnácti minut v tom druhém a hosté se na žádnou odpověď nezmohli.

Přitom do utkání vstoupili aktivněji a už ve druhé minutě mohli jít do vedení, kdy po centru z levé strany od Dyrestama hlavičkoval osamocený kanonýr Grot, ale brankář van der Hart fantasticky vykopl balón z brankové čáry. NEC byl i v dalších minutích mírně lepším výběrem a po menší odmlce znovu zahrozil po necelé půl hodině hry. Tentokráte po krásném pasu za obranu a následném sólu střílel Larsson, jenže vzdálenější tyč minul o pár decimetrů.

Zwolle se poprvé ukázalo ve 33. minutě, kdy soupeře doslova uzavřelo v pokutovém území, ovšem všechny tři střelecké pokusy byly včas zblokovány. Pět minut před přestávkou se postaral o krásnou individuální akci domácí Queensy Menig a nakonec vystřelil z hranice pokutového území, jeho nádherný pokus orazítkoval pravou tyč. PEC opět nezvládl vstup do poločasu a zkraje toho druhého mohl být rád, že neinkasoval.

Ve stoprocentní šanci se po brilantním přízemním pasu ocitl střídající Awoniyi, jenže ani nadvakrát nedokázal překonat famózního van der Harta, který svůj celek i napodruhé podržel. Ve 49. minutě mohl na druhé straně otevřít skóre Ehizibue a v jasné gólové možnosti mířil příliš vysoko, za dalších osm minut dostal domácí přeci jen do vedení Nicolai Brock-Madsen. Čtyřiadvacetiletý dánský útočník skóroval počtvrté v tomto ročníku Eredivisie.

Po autovém vhazování a následné teči vypálil z hodně ostrého úhlu a překvapivou střelou ukázkově přehodil brankáře Delleho, který se po míči natahoval marně. V 65. minutě vypálil z hranice pokutového území Thomas a orazítkoval břevno, stejný "úspěch" následně zaznamenal na druhé straně také Larsson. Zwolle přidalo gólovou pojistku zhruba dvacet minut před koncem, když po rychlé akci vypálil z hranice brankového území Menig a zamířil přímo pod horní tyčku, Nijmegen si ve zbývajícím průběhu žádný souvislý tlak nevytvořil.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele