základní část, 5. kolo
10.09.2016 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Utrecht 1:1

Fotbalisté Zwolle po špatném vstupu do nového ročníku byli velmi blízko výhře nad konkurenčním Utrechtem, jenomže o těsné vedení přišli ve druhé natavené minutě, kdy Utrecht srovnal z pokutového kopu, kterému předcházela i červená karta. Oba dva sobotní soupeři tak stále čekají na své první letošní vítězství v Eredivisii. PEC je v tabulce prozatím na šestnáctém místě se dvěma body, hosté mají o bod více a patří jim patnáctá příčka.

Po úvodní nepříliš zajímavé desetiminutovce poprvé zahrozil Utrecht, kdy se na pravé straně pokutového území objevil Živkovič, jenže následná střela mu příliš nesedla a vzdálenější tyčku minul o více než dva metry. Ve 12. minutě se z ničeho nic dostali do vedení domácí. Po centru z pravé strany vyboxoval brankář Ruiter balón za hranici pokutového území, následně Thomas přihrál lépe postavenému Kingsleymu Ehizibuemu a ten z deseti metrů rozvlnil síť.

V dalším průběhu hosté tvořili hru a snažili se vyrovnat, nicméně defenzíva domácího výběru skvěle fungovala a soupeře k ničemu nepouštěla. Další možnost se zrodila krátce po odehrané hodině, kdy to na levé straně skvěle udělal Thomas a poté svým pasem našel hlavu Brock-Madsena, který mířil těsně nad Ruiterovu branku. Ihned na to po nepřesné rozehrávce od Ludwiga vypálil ze střední vzdálenosti znovu Brock-Madsen a levou tyč minul zhruba o metr.

Zwolle ve zbývajícím průběhu spoléhalo hlavně na kvalitní obranu, Utrechtu se nedařila kombinace a brankáře van der Harta prakticky neohrozila. Nicméně i přesto si vezou domů alespoň bod, rozhodující momenty sobotního střetnutí byly k vidění v rozmezí první a druhé minuty nastavení. Zákrok Verdonka na Troupého na pravé straně šestnáctky posoudil rozhodčí Mulder jako nedovolený a navíc domácího hráče rovnou vyloučil za zmaření vyložené možnosti.

Následně si balón postavil na penaltový puntík tradiční hostující kanonýr Sébastien Haller, který Ruiterovi nedal žádnou šanci na úspěch a balón uklidil doprostřed branky přímo pod břevno, v letošním ročníku Eredivisie zaznamenal už svou čtvrtou trefu. FC v příštím zápase přivítá doma Groningen, PEC se pokusí zapomenout na smolné utkání s hodně silným Alkmaarem.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele