základní část, 30. kolo
08.04.2017 19:45 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:5

Ajax potvrdil úlohu jasného favorita na půdě zachraňujícího se Nijmegenu a především díky skvělému prvnímu poločasu zvítězil vysoko 5:1. Díky dalšímu tříbodovému zisku se prozatím dotáhl na vedoucí Feyenoord, který však má nedělní duel k dobru. NEC se kvůli vysoké prohře poprvé v této sezóně propadl na sestupové příčky s s osmadvaceti body je šestnáctý, na druhou stranu za konkurenty z Excelsioru a Sparty Rotterdam zaostává jen o skóre.

AFC měl raketový vstup do utkání a během osmi minut vedl o dva góly. Nejprve ve 4. minutě zamířil do vlastní sítě Wojciech Golla, který po rychlé akci a následné vodorovné přihrávce z pravé strany šestnáctky od Davida Nerese pokořil nešťastně ve skluzu gólmana Delleho. Za další čtyři minuty zvýšil vedení hostujícího výběru aktivní Neres, jenž se po tečované kolmici za obranu ocitl sám před Dellem a zblízka ho chladnokrevně propálil.

V polovině úvodního dějství chyběl Younesovi zhruba metr k zakončení do prázdné branky, po půlhodině hry pojistil náskok favorita Bertrand Traoré. Ten se po nádherné přízemní kombinaci zbavil protihráče elegantní kličkou a vzápětí se placírkou z jedenácti metrů trefil přímo k levé konstrukci. V samém závěru první půle vypálil z dvaceti metrů Schöne a plachtící Delle musel vynikajícím zákrokem odvracet balón na rohový kop.

V 54. minutě snižoval Ferdi Kadioglu, když dostal příliš volného prostoru na levém křídle a pak z hranice pokutového území ukázkově přeloboval vyběhnutého gólmana Onanu, vracející se obránce Veltman odhlavičkoval míč mimo tři tyče až za brankovou čarou. Ani tento moment ale hostům nezkazil gólové hody. Zpět do tříbrankového vedení se dostali po hodině hry, podruhé v sobotním střetnutí byl přesný Traoré.

Jednadvacetiletý rodák z Burkiny Faso využil přistrčení od kapitána Klaassena, vymotal se z obležení protihráčů a levačkou překonal naprosto bezmocného Delleho. Gólový účet tohoto utkání uzavřel v 78. minutě marocký špílmachr Hakim Ziyech, jenž po další nahrávce od Klaassena předvedl unikátní sólo přes čtyři protihráče a nakonec uklidil balón kolem vyběhnutého Delleho k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele