základní část, 14. kolo
25.11.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Willem II 0:1

Fotbalisté Tilburgu zvládli lépe páteční předehrávku 14. kola nizozemské nejvyšší soutěže a v důležitém záchranářském souboji získali tři body na půdě nováčka z Go Ahead Eagles po vítězství 1:0. V tabulce se prozatím posunuli o několik příček vzhůru, se čtrnácti body jsou momentálně dvanáctí o skóre za Den Haagem. Naopak výběr z Deventeru nedokázal svou mizérii přerušit ani tentokráte a s jedenácti body zůstává sedmnáctý.

První poločas byl z pohledu fanouška naprosto neatraktivní, diváci se v podstatě nedočkali jediné gólové možnosti. Mírnou herní převahu sice měl domácí výběr, ale oba celky výborně bránily a nerozhodný bezbrankový výsledek byl naprosto zasloužený. Willem zaznamenal jedinou rozdílovou trefu z první větší příležitosti ihned po změně stran. Ve 47. minutě se dokázal prosadit záložník Jari Schuurman, který při svém čtvrtém startu vsítil premiérový gól.

Po krásné kolmici za obranu téměř z poloviny hřiště si naběhl do pokutového území soupeře po levé straně, a ačkoli na brankáře Zwarthoeda napoprvé nevyzrál, tak s dorážkou už úspěšný byl. Balón uklidil z deseti metrů po zemi přímo k levé tyči. Stejný hráč se opět ukázal za dalších osm minut, když tentokráte po jeho průniku po levém křídle a následné přihrávce pálil Ojo, Zwarthoed brilantně s vypětím všech sil vytěsnil míč na roh.

S přibývajícím časem domácí zvýšili aktivitu a vyrovnat mohli v 65. minutě. Do vyložené možnosti se dostal střídající Hendriks, který se ani ne po dvou minutách strávených na hřišti řítil sám směrem k brankáři Lamprouovi, jenže zblízka ho propálit nedokázal. Do poslední velké příležitosti pátečního utkání se dostalo Go Ahead v 72. minutě, kdy zahrávalo standardní situaci, ke které se postavil Ritzmaier.

Ten vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a horní tyčku minul vskutku jen o pár decimetrů. Ve zbývajícím průběhu si Eagles vytvořily mírný tlak, avšak příliš souvislý nebyl a výsledek se tak nezměnil, defenzíva Tilburgu pracovala až do závěrečného hvizdu na jedničku. V příštím kole se Go Ahead pokusí napravit toto zaváhání v domácím prostředí proti Heerenveenu, Willem přivítá silné Twente.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele