základní část, 28. kolo
01.04.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 2:0

Hráči Utrechtu dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita proti Tilburgu a porazili ho 2:0, v tabulce Eredivisie si tak upevnili čtvrté místo a před největšími konkurenty z Alkmaaru a Vitesse si vytvořili solidní pětibodový náskok. O svém vítězství rozhodli již v 10. minutě, druhý gól přidali v nastaveném čase. Willem kvůli porážce klesl na desátou pozici se třiatřiceti body o bod za deváté Heracles.

FC vstoupil do sobotního duelu velmi aktivně a z první vážnější příležitosti se prosadil tradiční francouzský ostrostřelec Sébastien Haller. Třiadvacetiletý útočník skóroval podvanácté v letošním ročníku nizozemské nejvyšší soutěže po stříleném centru Conboye z levé strany a z první z hranice brankového území rozvlnil síť bez větších potíží. Po čtvrthodině hry vypálili domácí z hranice pokutového území a míč minul levou tyč jen o několik decimetrů.

Ve 26. minutě zabojoval na pravém křídle Ayoub a díky skvělému důrazu poslal na branku soupeře střílený pas, který nakonec skončil těsně vedle levé konstrukce. Utrecht byl více při chuti také po změně stran. V 65. minutě po přihrávce z pravé strany od Amrabata zakončoval elegantně patičkou aktivní Haller, nicméně brankář Lamprou byl v tomto případě připraven. S přibývajícím časem začali hosté stále více riskovat a Utrecht toho využil.

V první nastavené minutě po rychlém přečíslení si ještě defenzíva poradila a před prázdnou brankou odkopla balón do bezpečí, ovšem ihned na to Willem podruhé inkasoval. Pojistku přidal Richairo Živković, jenž se po střele z dvanácti metrů a odrazu míče od obou tyčí zjevil zcela sám na pravé straně a s dorážkou si věděl rady. Už ve středu sehraje Tilburg důležitý zápas s Den Haagem, Utrecht se utká s Excelsiorem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele