základní část, 4. kolo
27.08.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Twente - Sparta Rotterdam 3:1

Twente Enschede navázalo na výhru v Groningenu a tentokráte si v domácím prostředí poradilo s nováčkem ze Sparty Rotterdam v poměru 3:1. Se šesti body se tak dostalo na šestou pozici. Sparta má na kontě taktéž šest bodů a jen kvůli horšímu skóre je na sedmém místě. Hrdinou zápasu se stal hvězdný Hakim Ziyech, který přispěl k výhře dvěma góly. Enschede s ním možná v dalším průběhu nebude moc počítat, jeho přestup do Ajaxu je na spadnutí.

Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti po necelé čtvrthodině hry, kdy právě skóroval třiadvacetiletý marocký záložník. Ten se po dlouhém pasu za obranu od Ünala zbavil protihráče zpětnou kličkou a poté překvapivou přízemní střelou ze čtrnácti metrů zamířil do protipohybu gólmana Kortsmita. Zhruba po dvaceti minutách hry se dostali hosté do dvou obrovských možností, ale ani jednu nedokázali proměnit.

Nejprve ve 22. minutě po přízemním centru Lorise Bronga z pravé strany zakončoval El Azzouzi, jene trestuhodně zamířil nad horní tyčku. O dvě minuty později hlavičkoval stejný hráč u zadní tyče, jenže tentokráte ho na poslední chvíli zablokoval jeden z bránících hráčů. Ve 26. minutě mohl podruhé v tomto utkání skórovat Ziyech, jeho táhlou střelu k levé tyčce dokázal Kortsmit brilantně odvrátit na rohový kop.

Enschede zvýšilo svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou, když se prosadil Yaw Yeboah. Ten se po zpětné přihrávce od Trajkovského opřel do míče z první z dvaceti metrů a náramně se trefil k levé tyči, brankář Kortsmit se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ihned po změně stran uspěchal zakončení Ünal, kdy po samostatném úniku pálil z hranice šestnáctky do náruče připraveného strážce Sparty.

Hostům svitla naděje na bodový zisk v 54. minutě, snížit dokázali z pokutového kopu. Brankář Marsman totiž podrazil ve vlastní šestnáctce Goodwina a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Brongo a střelou do protipohybu Marsmana chladnokrevně rozvlnil síť. Nicméně nápor Sparty definitivně odrazil Ziyech svou druhou trefou v tomto duelu v 59. minutě. Tentokráte zachytil rozehrávku soupeře, prosmýkl se kolem obránce a nádhernou přízemní ranou z osmnácti metrů nedal Kortsmitovi šanci.

V dalším průběhu mohl dvakrát skórovat hostující Brongo, jenomže jednou mířil z dálky těsně vedle a poté Marsman jednoruč vyrazil balón za svou branku. V 78. minutě mohl zkompletovat hattrick Ziyech, proti byl ale Kortsmit, jež vyboxoval balón jednoruč pryč od své svatyně.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl. vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vy naše dvě jedničky- každá to o sobě tvrdí,kde máte kurzy??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele