základní část, 1. kolo
06.08.2016 19:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Twente - SBV Excelsior 1:2

Hráči Excelsioru skvěle vstoupili do nového ročníku Eredivisie a díky dvěma brankám v úvodní čtvrthodině obou poločasů zdolali konkurenční Twente po výsledku 2:1. Do boje o záchranu tak vykročili tou správnou nohou, do střelecké listiny se zapsali Kevin Vermeulen s Leeroyem Owusuem. Domácí sice dokázali snížit v 82. minutě zásluhou Jariho Oosterwijka, avšak alespoň na vyrovnávací gól již měli velmi málo času.

Enschede sice drželo balón ze sedmdesáti procent a vystřelilo i vícekrát na branku soupeře, jenomže velmi jim uškodila brzká branka. Již ve 13. minutě poslal hosty do vedení Vermeulen, který z první vážnější akce utkání zakončil rychlý brejk. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny převzal balón Hasselbaink, utekl s ním na levé straně a poté ho předložil na hranici brankového území nabíhajícímu Vermeulenovi, jež pohodlně zakončil do protipohybu brankáře Marsmana.

Stejný hráč mohl navýšit vedení svého výběru v polovině úvodního dějství, tentokráte jeho rána z hranice pokutového území letěla zhruba metr nad domácí branku. Po půl hodině hry byl blízko druhému gólu pro Excelsior Elbers. Ten si po parádní akci naběhl za defenzívu soupeře a zbavil se i bránícího protihráče, avšak poté ve vyložené příležitosti napálil pouze nohy gólmana Marsmana. SBV vstřelilo zasloužený druhý gól v 61. minutě.

Po kolmici za obranu si na pravou stranu pokutového území naběhl sprintující Owusu a protlačil se přes nedůrazného Trajkovského, následná křižná přízemní střela zapadla ke vzdálenější tyči kolem bezmocného Marsmana. Domácí byli ve druhém poločase velmi pasivní a s větším elánem hráli až po druhé inkasované brance. Jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesal v 82. minutě Oosterwijk.

Ten se vrátil na trávníky po dlouhodobě nemoci a hned ukázal své kvality. Po sklepnutí od Theskera zpracoval míč uvnitř šestnáctky a v pádu s vypětím všech sil dostal míč za záda gólmana Muyterse. Hosté si ve zbývajícím průběhu skvěle plnili defenzivní úkoly a soupeře k ničemu dalšímu nepustili. SBV v příštím kole vyzve v domácím prostředí Groningen, finančními problémy zmítané Twente se pokusí vybojovat první body na hřišti vysoce favorizovaného Feyenoordu Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele