základní část, 21. kolo
05.02.2017 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 0:2

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam zvládli i své čtvrté utkání v novém roce a tentokráte při první papírově těžší zkoušce zvítězili na půdě konkurenčního Twente 2:0. Obě branky vsítili ve druhém poločase, tu první zhruba čtvrthodiny před koncem. V tabulce Eredivisie se udrželi na čele se čtyřiapadesáti body a před druhým Ajaxem mají náskok pěti bodů. Enschede se momentálně nachází na osmé pozici s třiceti body.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, urodily se dvě větší gólové možnosti po jedené na každé straně. Do té první se dostali hosté zhruba po dvaceti minutách hry, kdy po odvráceném rohovém kopu a následném zpětném pasu do šestnáctky soupeře hlavičkoval prudce Eric Botteghin, brankář Marsman dokázal balón vyrazit. Ve 27. minutě se mohl na druhé straně zapsat do listiny střelců Seys.

Ten si naběhl na tečovaný centr Assaidiho z levé strany a pálil na úrovni penaltového puntíku, jeho dobrá rána byla zblokována na rohový kop. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém poločase, domácí skvěle bránili a Feyenoord se dlouho nemohl prosadit. Nicméně jak už je obvyklé u těchto velkých týmů, tak hned ze své první vážnější možnosti závěrečného dějství se dostal do vedení. Za svou aktivitu byl odměněn obránce Botteghin v 75. minutě.

Devětadvacetiletý brazilský rodák skóroval potřetí v letošním ročníku nejvyšší nizozemské soutěže po skvělé akci Eliy, který poslal vodorovnou přihrávku do pokutového území Twente a Botteghin nikým nehlídán zamířil ze sedmi metrů z první přesně pod horní tyčku. Enschede mohlo srovnat krok o devět minuty později, jenomže po centru Jensena zprava se nedokázal prosadit turecký kanonýr Ünal, ten před prázdnou brankou lehce škrtl míč a poslal ho mimo.

Hosté se definitivně uklidnili v 87. minutě, gólovou pojistku Feyenoordu přidal Nicolai Jørgensen. Dánský špílmachr zaznamenal patnáctý gól v této sezóně a v Eredivisii tak zvýšil vedení v tabulce střelců. Po přihrávce od Berghuise v protiútoku dva na dva si posunul balón směrem od branky a pak prudce vypálil, jeho nechytatelný tvrdý pokus zapadl k bližší tyči. Marsman sice vystihl směr střely, jenomže balónu v cestě do sítě už nezabránil.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta by měla být jasná. Ale víte , jak to chodí. Mám na mysli dvoječku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele