základní část, 21. kolo
04.02.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - SBV Excelsior 1:1

Domácí Groningen nedokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a na stánku Euroborg vybojoval pouze bod po výsledku 1:1. Přitom se ihned po změně stran dostal do vedení, ovšem houževnatý protivník srovnal zhruba deset minut před koncem. Svěřenci kouče Ernesta Fabera se tak v tabulce Eredivisie nacházejí na devátém místě se šestadvaceti body, hostům patří patnáctá pozice s osmnácti body.

Domácí měli od samého začátku územní převahu, do první větší příležitosti se dostali až v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu hlavičkoval velmi nebezpečně Larsen a balón skončil v horní síťce. Tři minuty před přestávkou vystřelil z hranice pokutového území Memiševič a jeho tvrdou ránu musel brankář Hahn odvracet na rohový kop, jednoduchý zákrok to v žádném případě nebyl.

Groningen se dostal do vedení zkraje druhého poločasu z pokutového kopu. Po standardní situaci z pravé strany si nabíhal na zadní tyč Reijnen a za ruku ho zatáhl Massop, který za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. K penaltě se sebevědomě postavil Mimoun Mahi a balón nekompromisně napálil k levé tyči do protipohybu Hahna. Hosté se však nevzdali a od tohoto momentu přidali, blízko k vyrovnání byli v 66. minutě.

Ze střední vzdálenosti vypálil Faik a jeho nezištný pokus zaplachtil takovým způsobem, že skončil na břevně. O deset minut později mohl na druhé straně definitivně rozhodnout střídající Bacuna, jenže po rychlém protiútoku nedokázal zblízka propálit Hahna a byl z toho pouze roh. SBV srovnalo stav sobotního střetnutí v 80. minutě, když svůj premiérový gól v letošním ročníku vsítil marocký rodák Anouar Hadouir.

Ten pobyl na hřišti sotva tři minuty a hned se stal hrdinou svého celku, po vyhraném souboji od Bruinse vypálil skvěle z dvaadvaceti metrů a jeho kroucená střela se odrazila od vzdálenější tyče za záda zkoprněného gólmana Padta. Ve zbývajících minutách se domácí ještě snažili převrhnout misky vah na svou stranu. V 87. minutě hlavičkoval Idrissi, avšak levou tyč minul o několik decimetrů a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele