základní část, 17. kolo
18.12.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - Go Ahead Eagles 1:1

Fotbalisté Groningenu nedokázali navázat na dobrou formu z poslední doby a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s nováčkem z Go Ahead Eagles. Přitom byli považováni za jasné favority, hosté se totiž v tabulce nacházejí na poslední pozici. Domácí celek zakončil podzimní část na desátém místě s dvaceti body. Hosté po čtyřech předchozích porážkách bodovali, i tak půjdou do druhé poloviny Eredvisie z poslední osmnácté příčky.

Go Ahead totiž posbíralo pouze dvanáct bodů, na sedmnáctou pozici Rody Kerkrade má manko jednoho bodu. Oba dva góly padly v prvním poločase, přičemž Groningen šel do vedení ve 20. minutě. Postaral se o ni Mimoun Mahi. Celou akci založil Tibbling, jenž po důrazném napadání obešel dva protihráče a poté skvěle načasovanou kolmici uvolnil Mahiho. Ten touto šancí nepohrdl a z mírného úhlu zamířil přímo do horního rohu.

Hosté na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, o závěrečný gól utkání se postaral Jarchino Antonia. Pro něho měl tento zápas velmi speciální náboj, neboť pětadvacetiletý útočník působil v Groningenu od roku 2014 a ještě letos v jeho dresu odehrál tři zápasy. Tentokráte využil nepovedeného rohového kopu soupeře a následné dlouhé přihrávky od de Kogela, svůj nájezd zakončil z mírného úhlu střelou o břevno.

Po změně stran měli domácí herní převahu, do vedení se mohli znovu dostat po hodině hry, když vystihli nepřesnou rozehrávku Eagles. Následně z levého křídla odcentroval střídající Sørloth a nabíhající Hateboer ve skluzu poslal balón jen o centimetry vedle tyče. Ihned na to mohl podruhé v tomto duelu skórovat Antonia, který z úhlu nepropálil brankáře Padta. Po dalším odrazu a následné hlavičce odvracel jeden z domácích hráčů míč do bezpečí až z brankové čáry.

Ve zbývajícím průběhu se Go Ahead soustředilo hlavně na zodpovědný výkon v defenzívě a soupeře k ničemu nepouštělo, nicméně Groningen byl blízko rozhodnutí v 90. minutě. Přímý volný kop van Nieffa zastavila zeď, nicméně poté stejný hráč prostrčil balón k Tibblingovi a ten vodorovnou přihrávkou vybídl ke skórování Sørlotha. Jednadvacetiletý norský útočník však ve stoprocentní šanci selhal a hostující branku trestuhodně přestřelil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele