základní část, 3. kolo
21.08.2016 12:30 CET
3 : 4
(0:3)

Reportáž

FC Groningen - FC Twente 3:4

Naprosto bláznivý průběh zažili diváci v Groningenu na stánku Euroborg, kde viděli hned sedm branek. První poločas byl jasně v režii hostujícího Twente, které vsítilo hned tři góly v rozmezí šestnácti minut, a o všechny se postaral jediný hráč - teprve devatenáctiletý turecký útočník Enes Ünal, který v týmu hostuje z Manchesteru City. Domácí Groningen se sice po pauze zlepšil a srovnal na 3:3, jenže nakonec kvůli inkasované brance v nastavení prohrál 3:4.

Groningen v rozmezí dvaatřiceti minut ve druhé půli dohnal tříbrankové manko, jenomže první tříbodový zisk pro Enschede v této sezóně zařídil ve druhé nastavené minutě Jari Oosterwijk. Hosté vstoupili do zápasu s velkou aktivitou a během tří minut si vytvořili dvě velké příležitosti. Nejprve ve 2. minutě pálil z pravého rohu pokutového území těsně vedle vzdálenější tyče Yeboah, ihned na to se dostal ke střele Ede.

Jeho pumelici po odražené střele dokázal Padt s vypětím všech sil vyrazit nohou do bezpečí. Enschede se dostalo do vedení v polovině úvodního dějství zásluhou Ünala. Ten se po přihrávce od Edeho prosmýkl mezi dvěma hráči a následně z hranice šestnáctky vypálil přesně do pravého horního rohu. Groningen mohl vyrovnat přesně po odehrané půlhodině, avšak centr zleva od Mimouna Mahiho se snesl na horní část břevna.

Ünal se dokázal podruhé v zápase prosadit ve 36. minutě, kdy si po dlouhém centru Ziyecha zpracoval balón na prsa a následně akrobaticky zakončil přímo k levé tyči. O dvě minuty později mohl na druhé straně snížit Mahi, ale bližší tyč těsně minul. Ünal dokonal svůj hattrick ve 39. minutě, kdy po dobré práci Edeho vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů a ukázkovou ranou se trefil k levé tyči, Padt neměl šanci reagovat.

Ve druhém poločase se obrázek hry naprosto změnil, domácí poprvé snížili v 52. minutě. Autorem branky byl Mahi, který udělal efektivní kličku Edemu a pak s ledovým klidem zamířil doprostřed branky kolem Marsmana. O sedmnáct minut později snižoval na rozdíl jediné trefy Oussama Idrissi. Ten využil krásného centru Davidsona z levé strany, míč propadl až na zadní tyč a tam ho nabíhající Idrissi poslal do vzdálenějšího horního rohu.

Groningenu se povedlo senzačně vyrovnat v 84. minutě z přímého volného kopu. Míč si postavil Danny Hoesen a z osmnácti metrů technickou ranou obstřelil zeď, Marsman zůstal stát jako solný sloup na brankové čáře. Poslední slovo přeci jen měli hosté, rozhodující trefu vsítil ve druhé nastavené minutě Oosterwijk. Ten využil nádherné spolupráce Ziyecha se střídajícím Jensenem a z deseti metrů zamířil doprostřed branky kolem padajícího Padta.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele