základní část, 25. kolo
05.03.2017 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - AFC Ajax 1:1

Ajax Amsterdam stejně jako jeho největší rival z Feyenoordu neprodloužil sérii sedmi ligových výher v řadě za sebou, na rozdíl od svého konkurenta alespoň udržel jarní neporazitelnost. Na půdě Groningenu prohrával a nakonec dokázal srovnat zhruba deset minut před koncem. Po remíze 1:1 je v tabulce Eredivisie stále druhý čtyři body za rotterdamským celkem, stejný náskok drží před třetím PSV.

Domácí výběr naopak nedokázal v lize zvítězit ani posedmé v řadě, ovšem i bod z tohoto utkání má cenu zlata. Groningen je v tabulce na desáté pozici s osmadvaceti body. Ajax byl v úvodním poločase aktivnější. Krátce po deseti minutách předvedl krásnou individuální akci Younes a následně upadl v pokutovém území soupeře, penaltu si ale nevymodlil. Vzápětí vypálil z pětadvaceti metrů Traoré a jeho bomba vyprášila rukavice brankáře Padta.

FC se mohl dostat do vedení v polovině prvního poločasu, kdy po centru Jenssena mířil k pravé tyči Tibbling. Nicméně proti byl gólman Onana, jenž balón fantastickým reflexivním zákrokem odvrátil do bezpečí. AFC odpověděl zhruba pět minut před přestávkou, Younes totiž vystřelil z deseti metrů a orazítkoval tyč. Ještě do poločasu se probojoval do slibné pozice Traoré, jenomže po špatném zpracování na hranici šestnáctky vůbec nezakončil.

Stejný hráč znovu zahrozil ihned po změně stran a po jeho ráně levačkou byl pozorný Padt. Domácí se trochu překvapivě dostali do vedení v 56. minutě. Obrovskou hrubku vyrobil Onana, který rozehrával daleko za svým pokutovým území. Jedna troufalá klička na dotírajícího Briana Linssena mu sice vyšla, ale napodruhé už souboj s šestadvacetiletým záložníkem prohrál. Linssen pak s přehledem uklidil míč po zemi do sítě z pětadvaceti metrů.

Po hodině hry mohl vyrovnat Schöne, jeho střela z hranice šestnáctky letěla nad horní tyčku. Hosté dokázali skórovat v 82. minutě, podvanácté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval kapitán AFC Davy Klaassen. Ten po přihrávce Sinkgravena z levé strany usměrnil míč jemnou tečí přesně ke vzdálenější konstrukci. Domácí si zkomplikovali situaci o pět minut později, Samir Memiševič se totiž dopustil surové hry a po přímé červené kartě byl vyloučen. Ajax sice v nastaveném čase vytvořil obrovský tlak před Padtem, rozhodující trefu však nezaznamenal.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele