základní část, 4. kolo
28.08.2016 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - NEC Nijmegen 2:0

Hráči Alkmaaru dokázali potvrdit úlohu favorita a v domácím prostředí přehráli Nijmegen po výsledku 2:0. Po slabším začátku nyní zaznamenali druhou výhru v řadě za sebou a v tabulce se posunuli na šesté místo se sedmi body. NEC naopak poprvé v tomto ročníku prohrálo, s pěti body se nachází na dvanácté příčce. O výhru AZ se postarali Dabney dos Santos s Alirezou Jahanbakhshem.

Domácí poprvé zahrozili po necelé čtvrthodině hry, kdy se po rohovém kopu z levé strany dostal k hlavičkovému pokusu obránce Vlaar a mířil nad horní tyčku. Alkmaar i v dalším průběhu tvořil hru a dostával se do nebezpečných náznaků šancí, nakonec svou převahu zužitkoval ve 43. minutě. Po centru van Overeema z pravé strany přizvedl obránce Golla nešťastně míč za sebe na dobíhajícího Dabneyho, který prudce hlavou rozvlnil síť - 1:0.

Hosté se dostali do nesnází osm minut po přestávce, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Julian von Haacke. Ten totiž v 53. minutě musel zatáhnout za záchrannou brzdu, ve slibně se rozvíjející akci přidržel za dres unikajícího Fridaye a po druhé žluté kartě se předčasně poroučel do kabin. Domácí mohli zvýšit vedení po hodině hry, kdy po nádherné akci na jeden dotek střílel ve stoprocentní pozici Jahanbakhsh, jenže napálil balón příliš vysoko.

V 68. minutě dokázal hlavou rozvlnit sít Friday, ale po centru Dabneyho se nacházel v ofsajdové pozici, proto nemohl být gól uznán. Alkmaar pojistil své vedení o pět minut později, o přesný zásah se postaral Jahanbakhsh. Po přihrávce od Vlaara přetlačil Friday protihráče a vyrazil do rychlého brejku. V přečíslení dva na jednoho předložil míč na pravou stranu Jahanbakhshovi, který ze čtrnácti metrů propálil bezmocného Jelleho.

Až do konce utkání kontrolovalo AZ průběh hry a soupeře do ničeho nepustilo, za svůj výkon si tříbodový zisk rozhodně zasloužilo. V příštím kole přivítá outsidera z Tilburgu, Nijmegen se pokusí uspět proti mistrovskému PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele