základní část, 28. kolo
02.04.2017 14:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 2:1

Ve šlágru 28. kola a také v jednom z největších soubojů jarní části byl nakonec úspěšnější domácí Ajax, který zdolal velkého rivala z Feyenoordu 2:1 a výrazně tak oživil své šance na zisk mistrovského titulu. V tabulce Eredivisie zůstává na druhé pozici s šestašedesáti body a právě na svého nedělního protivníka má manko tří bodů, před třetím PSV drží náskok dvou bodů. O výhře rozhodl již v prvním poločase, kde dokázal skórovat hned dvakrát.

AFC měl především naprosto úchvatný vstup do utkání, když skóroval ani ne po šedesáti sekundách hry. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil tradiční exekutor Lasse Schöne a potvrdil své kvality. Jeho tvrdý kroucený pokus zaplachtil nad brankářem Jonesem a s pomocí břevna zapadl za brankovou čáru, tato trefa určitě bude kandidovat na nejlepší v tomto ročníku Eredivisie.

Hosté mohli vyrovnat přesně po půl hodině hry taktéž ze standardní situace, ale pokus Toornstry tečovaný Kuijtem dokázal brankář Onana brilantně odvrátit na rohový kop. Ihned na to vyprovokoval hostující Berghuis domácí kotel a ten se mu odvděčil házením předmětů, zápas tak musel být na několik okamžiků přerušen. Ve 34. minutě se probil přes tři protihráče až před Jonese důrazný Traoré, jenomže ve stoprocentní příležitosti přestřelil.

Domácí celek zvýšil svůj náskok ve 36. minutě. Na křížnou přihrávku od Ziyecha si k zadní konstrukci naběhl David Neres a z bezprostřední blízkosti pokořil vracejícího se Jonese, ten neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Po změně stran předváděl Ajax pozornou hru v defenzívě a soupeře k ničemu nepouštěl. V 67. minutě napřáhl z dvaceti metrů Ziyech a levou tyč minul vskutku jen o několik decimetrů.

Za další tři minuty po pasu kapitána Klaassena hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Sánchez, a Jones se opět musel vytáhnout s famózním zásahem. Zhruba čtvrthodiny před koncem napálil Traoŕe snad v tisíciprocentní možnosti nohy australského strážce Feyenoordu, v 81. minutě se v dresu AFC podíval na trávník český útočník Václav Černý. Hosté sice korigovali skóre v 90. minutě zásluhou Michiela Kramera, avšak tato trefa padla příliš pozdě.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
eL

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
noustres

plichta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele