základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 0:1

Fotbalisté Tilburgu nedokázali překvapit favorita z Feyenoordu a v domácím prostředí mu podlehli 0:1, výrazně si tak zkomplikovali naději na přímou záchranu. Momentálně jsou na šestnáctém místě s šestadvaceti body a na svého největšího konkurenta z Excelsioru ztrácejí jeden bod. Pokud se chtějí vyhnout baráži, tak v závěrečném 34. kole musí vyhrát na půdě Rody a doufat, že SBV nebude naplno bodovat na půdě jistě sestupujícího Cambuuru.

Rotterdamský výběr naopak po těsné výhře potvrdil svou třetí příčku v letošním ročníku Eredivisie, o kterou se šedesáti body na kontě už nemůže přijít. Do první větší možnosti se dostali domácí již ve 4. minutě, kdy po vysokém nákopu od Huppertse převzal balón Andrade, jenže zakončení se mu příliš nepovedlo a v dobré pozici zamířil hodně vedle vzdálenější tyčky. V dalším průběhu hrály oba týmy aktivněji, jenže gólové možnosti chyběly.

K vidění bylo několik závarů a střely ze střední vzdálenosti, nicméně ty výrazné ohrožení pro oba gólmany nepřinesly. V samém závěru prvního poločasu se dostal ke střele z osmnácti metrů Andrade, avšak jeho pokus mu nesedl a horní tyčku minul o několik metrů. Hosté se dostali do vedení z ničeho nic po necelé hodině hry, kdy se dokázal prosadit Anass Achahbar. Navíc se jednalo o obrovskou chybu brankáře Kostase Lamproua.

Skóre nedělního duelu by se tak možná ani neměnilo. V 57. minutě vypálil tvrdě Achahbar z nějakých pětadvaceti metrů a Lamprou jeho přízemní střelu nedokázal udržet před sebou, míč se nešťastně pro Willem odrazil za Lamprouova záda k levé tyči. Outsider tohoto duelu se snažil ještě s vývojem něco udělat, do dvou slibnějších možností se dostal až v posledních deseti minutách. Předtím totiž Feyenoord skvěle bránil a kontroloval průběh hry.

V 84. minutě vymyslel výbornou přihrávku Andersen na unikajícího Ondaana, ovšem skvěle mu zmenšil střelecký úhel brankář Vermeer a donutil soupeře k hodně bídnému zakončení. Do ještě výraznější příležitosti se probojoval o pět minut později Falkenburg, jenže po menším závaru dal do střely příliš razance a balón tak napálil těsně nad břevno. Feyenoord v posledním kole tohoto ročníku přivítá nováčka z Nijmegenu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.com, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele