základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Groningen 1:2

Loučení s domácími fanoušky si kouč Foppe de Haan určitě představoval jinak. Dvaasedmdesátiletý lodivod, který po sezóně Heerenveen opustí, dovedl své svěřence jen k porážce 1:2 od Groningenu. Hosty poslal na osmou příčku, která zaručuje play-off Evropské ligy, svou rozhodující trefou Albert Rusnák.

I když tohle derby o sever Nizozemska nedopadlo pro de Haana úplně nejlépe, diváci mu neúspěch v žádném případě nezazlívali. Velký srdcař, který se trenérského kormidla ujal v říjnu minulého roku, se dočkal pouze oslav své osoby. Vůbec celkově na Abe Lenstra Stadionu panovala skvělá atmosféra.

Srdíčka vstoupila do zápasu zostra. Nejprve Larsson hezky uvolnil te Vredeho, ten se najednou ocitl sám před gólmanem Padtem, svou střelu ovšem namířil jen do něj. Ve 20. minutě se již domácí radovali z vedení. Larsson až nečekaně snadno unikl středem pole od středového kruhu až těsně za vápno a odtud zamířil přesně k tyči.

Hosté každopádně vyrovnali záhy. Idrissi si v šestnáctce narovnal míč na pravačku a ve 26. minutě ho usměrnil ke vzdálenější tyčce. A zkraje druhé půle Groningen přidal poslední klíčový zásah. Po dobré kombinaci se na hranici šestnáctky dostal ke střele Rusnák, který levačkou zamířil podél gólmana Muldera.

Heerenveen se sice snažil jakkoli s výsledkem něco udělat, směrem dopředu byl o něco aktivnější, avšak na dobře bránícího soupeře vyzrát nedokázal. O šance se starali hlavně náhradníci. Veerman sklepnul míč pro Slagveera, ten ovšem zamířil jen nad branku. Slagveer poté poslal centr na Veermana, ani on však Padta nepřekonal.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele