základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - PEC Zwolle 2:2

Fotbalisté Excelsioru sice nedokázali v domácím prostředí porazit Zwolle, ovšem i bod za remízu 2:2 má pro ně vzhledem k okolnostem cenu zlata. Díky němu se totiž posunuli na patnácté místo se sedmadvaceti body o bod před největšího konkurenta z Tilburgu. Na závěr navíc hrají na půdě jistě sestupujícího Cambuuru a pokud zvítězí, tak si udrží patnáctou příčku, která jako poslední zaručuje přímou účast v následujícím ročníku Eredivisie.

Také PEC bude mít v posledním kole o co hrát, i přes remízu je na sedmé pozici s osmačtyřiceti body a na závěr na půdě PSV se pokusí udržet pozice zaručující kvalifikaci o Evropskou ligu. Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a už po čtvrthodině hry se dostali do vedení zásluhou Larse Veldwijka. Ten se po přihrávce od El Hasnaouiho obtočil kolem protihráče a křižnou ranou zamířil k levé tyči do protipohybu brankáře Muyterse.

Domácí mohli vyrovnat v polovině úvodního dějství, ale po střele Adila Auassara z levé strany fantasticky vytěsnil brankář van der Hart míč na tyč. Po půl hodině hry vypálil z velké dálky Kruijs a jeho projektil prosvištěl těsně kolem levé tyčky. Zhruba deset minut před přestávkou mohl naopak podruhé v duelu skórovat Veldwijk, ale svou hlavou netrefil balón ideálně a ten nakonec vysokým obloučkem skončil na břevně domácí svatyně.

PEC mělo mírně navrch i po změně stran a po necelých deseti minutách byl opět vidět Veldwijk, jehož střela z otočky nadělala Muytersovi velké problémy. V 58. minutě vystřelil z přímého volného kopu z hranice šestnáctky Auassar, avšak jeho kroucená rána minula zadní tyčku o decimetry. Stejnému hráči se přeci jen povedlo vyrovnat o tři minuty později. Daan Bovenberg odcentroval nadvakrát z levého křídla a Auassar z první z osmi metrů rozvlnil síť.

Nicméně uběhly sotva čtyři minuty a Zwolle šlo opět do vedení, tentokráte se prosadil Queensy Menig. Ten se po centru do šestnáctky a následné zpětné hlavičce od hrdiny hostujícího výběru Veldwijka opřel do balónu ze čtrnácti metrů a zamířil přesně do levé šibenice. Nicméně v 80. minutě zařídil SBV nesmírně důležitý bod Bovenberg, který po centru Auassara z levého křídla zamířil hlavou z hranice brankového území k levé tyčce.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele