základní část, 33. kolo
01.05.2016 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Roda JC 1:2

Nováček z Nijmegenu nedokázal potvrdit úlohu favorita proti Rodě Kerkrade a v domácím prostředí přerušil svou sérii bez porážky, svému protivníkovi totiž podlehl v poměru 1:2. V tabulce se nachází na devátém místě s šestačtyřiceti body a v závěrečném kole bude bojovat o to, aby se vrátil mezi osmičku nejlepších, která zaručuje kvalifikaci o EL. Hosté naopak po měsíci a půl zvítězili, na kontě mají 34 bodů a je jasné, že v letošní sezóně skončí čtrnáctí.

Roda se ještě v tomto kole musela třást o záchranu, nicméně i přes případnou porážku by ji to nakonec stačilo a v posledním kole s Tilburgem tak může hrát bez větších emocí. Přitom do zápasu lépe vstoupilo NEC, které tlačilo od samého začátku a dostalo se i zaslouženě do vedení ve 25. minutě. Skóre nedělního zápasu dokázal otevřít Navarone Foor, který se po centru z pravé strany dostal k odraženému míči a zblízka ho napálil do sítě.

Jeden z rozhodujících okamžiků byl k vidění v rozmezí 37. - 39. minuty. Nijmegen se totiž mohl dostat do dvoubrankového vedení, protože zahrával pokutový kop. Ten byl nařízen za faul ramenem od Swinkelse, který srazil k zemi Christiana Santose a ještě byl potrestán žlutou kartou. Míč si na penaltový puntík postavil právě Santos, nicméně jeho střele scházela razance a gólman van Leer díky správně zvolenému směru balón vyrazil.

Od tohoto momentu hosté ožili a vyrovnat se jim podařilo z ničeho nic v poslední minutě prvního poločasu. O nádhernou trefu se postaral Tom van Hyfte, který po přihrávce od Incemana vypálil z první z nějakých třiceti metrů a jeho nádherná trefa zaplachtila do vzdálenějšího levého horního růžku. Roda dokázala otočit vývoj utkání ihned po změně stran, ve 47. minutě totiž vsítil rozdílovou trefu Rydell Poepon.

Ten po rohovém kopu z levého křídla a následné prodloužené hlavičce zůstal nikým nehlídán na zadní tyči a taktéž hlavou ze čtyř metrů pohodlně dopravil balón do sítě. Domácí se od tohoto momentu snažili přidat, tvořili hru a byli nebezpečnějším výběrem, jenže brankáře van Leera až do závěrečného hvizdu ani jednou vážněji neohrozili. NEC se v posledním kole základní části představí na půdě třetího Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele