základní část, 22. kolo
07.02.2016 16:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Utrecht - PSV Eindhoven 0:2

PSV Eindhoven pokračuje ve fantastickém tažení druhou polovinou sezóny, v Eredivisii nyní už pošesté v řadě ze sebou vyhrál a v tabulce se tak udržel na vedoucí pozici se třiapadesáti body o bod před druhým Ajaxem. Nyní vrátil Utrechtu čtvrteční porážku ze čtvrtfinále národního poháru, když v domácím prostředí podlehl soupeři v poměru 1:3. Nyní na půdě soupeře vstřelil rychlé dvě branky a náskok udržel až do samého závěru.

Utrecht naopak na ligové scéně potřetí v řadě prohrál a jedinou vlaštovkou tak je právě senzační postup do semifinále národního poháru přes PSV. Domácí výběr udržel umístění v horní polovině tabulky, s dvaatřiceti body je na deváté pozici. Hostům se skvěle povedl vstup do zápasu a do vedení se dostali z první vážnější akce utkání už v 16. minutě, kdy svou třetí letošní ligovou trefu vsítil kolumbijský záložník Santiago Arias.

Ten využil prodloužené hlavičky a následné skvělé přihrávky de Jonga na jeden dotek, která mířila přímo za obranu. Arias poté převzal míč a propasíroval ho ke vzdálenější tyči za záda gólmana Ruitera. Ten si na něj sice sáhl, avšak v cestě do sítě mu už nezabránil. Hosté pojistili svůj náskok o šest minut později, kdy se prosadil nový muž v sestavě PSV Marco van Ginkel. Ten přišel na hostování z anglické Chelsea a hned při své ligové premiéře skóroval.

Po pasu na pravou stranu a následné hlavičce de Jonga se ke třiadvacetiletému záložníkovi odrazil míč do volného prostoru a ten ho poté bez větších obtíží napálil z dvanácti metrů k pravé tyči do protipohybu gólmana Ruitera. Domácí začali postupem času více tlačit a dostali se i k některým střeleckým pokusům, ale brankáře Zoeta nijak vážněji ohrozit nedokázali. Svou největší možnost spálili po necelé hodině hry zásluhou Baraziteho.

Ten po druhém rohovém kopu v krátkém časovém sledu předskočil na hranici brankového území Zoeta a hlavičkoval do spodního okraje břevna, od kterého se míč odrazil k de Jongovi a ten ho odhlavičkoval do bezpečí. PSV si až do závěrečného hvizdu hlídalo dvoubrankový náskok a soupeře do ničeho vážného již nepustilo. Eindhoven v příštím kole zavítá na půdu nováčka z Nijmegenu, Utrecht bude bojovat o prolomení nepříznivé šňůry v Cambuuru.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele